`

Alig több mint egy hét múlva kezdődik Magyarország legnagyobb agrárgazdasági eseménye, a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). A szervezők megszólítják a szakmai, az üzleti szférát, valamint a betétprogramokkal a nagyközönséget is.


2019. szeptember 26-án kezdődik és 29-ig tart a HUNGEXPO területén az idei OMÉK, amelyen mintegy 40 ezer négyzetméteren, 680 kiállító részvételével mutatja be a Kárpát-medence agráriumának legjavát. (Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is jelen lesz standjával, illetve az első napon – amely a szakmai rendezvények napja – szántóföldi növénytermesztési konferenciát tart.)

A közelgő nyitány alkalmából szeptember 16-án tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Ezen Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára elmondta: az OMÉK Magyarország legnagyobb múltú agráreseménye, amely a termőföldtől az asztalig mutatja be a mezőgazdaság valamennyi szegmensét.
– Napjainkban az agrárium modernizációja és digitalizációja segítségével tudjuk kihasználni a magyarországi élelmiszer-termelésben rejlő lehetőségeket és egyben növelni a magyar mezőgazdaság versenyképességét – fogalmazott. – Az agrármodernizációval párhuzamosan az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a generációváltás kérdéskörére is. A generációk közötti tapasztalat és tudás átadása mellett épp olyan fontos a gazdálkodói életforma népszerűsítése is a fiatalok körében, azért, hogy minél többen találják meg a boldogulás, a tisztes gyarapodás lehetőségét az agráriumban. A kiállításon ezért célunk a fiatalok megszólítása, figyelmük felhívása arra, hogy milyen stabil, kiszámítható életpályát kínál az ágazat.

A vásárt szervező Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Ondré Péter kiemelte, az OMÉK-nak három „arca” és így három célcsoportja van: megszólítják a szakmai, az üzleti szférát, valamint a betétprogramokkal a nagyközönséget is.
– Nehéz volt megtalálni a kétévente megrendezendő OMÉK helyét a nemzetközi és a hazai kiállítási piacon. Ami egyfelől jó, mert a kínálati és a keresleti oldalon is van igény a hasonló kiállításokra, másfelől emiatt új funkciót kellett találni. Az AMC eddig 11 külpiaci vásáron 160 hazai céget juttatott üzleti lehetőséghez, ami hatalmas költséggel is jár. Mivel a következő évtizedekben nő az élelmiszerek iránti igény, így a jó minőségű magyar élelmiszerekre is lesz kereslet, ezért amellett döntöttünk, hogy ne csak a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar mutassa meg magát a határon túl, hanem hívjuk el ide a külföldi lehetséges partnereket, és a hazai cégek itt mutassák meg magukat és a termékeiket – mondta Ondré Péter.

A nagyközönséget egyfelől az ismert zenészekkel, másfelől az OMÉK-hoz illeszkedő Élménygazdasággal vonzzák be a szervezők.
– Az Élménygazdaság olyan újdonság lesz a kiállítás történetében, amely számtalan módon igyekszik a gyermekek figyelmét felkelteni a mezőgazdaság iránt: főszerepet kap többek között egy magyar fejlesztésű drónszimulátor, de lesz Agro Gasztro foglalkozás is, ahol a résztvevők megismerhetik az ipari haszonnövények, a tojás, a zöldségek vagy a fűszernövények gyakorlati felhasználását. Az OMÉK másik újdonsága az ezer négyzetméteren elterülő közösségi élelmiszer stand, ahol már jól ismert hungarikumok és a vásáron debütáló reformélelmiszerek is helyet kapnak – fűzte hozzá az ügyvezető.

A HUNGEXPO vezérigazgatója, Ganczer Gábor kitért arra, hogy a vásárváros felújítása az esemény ideje alatt is zajlik, ám ez a kiállítást nem befolyásolja. A következő OMÉK ugyanakkor már egy modernebb, minden igényt kielégítő környezetben várhatja a látogatókat.
– 2021-re ugyanis Európa egyik legmodernebb professzionális kongresszusi és kiállítási központja valósul meg a Hungexpo revitalizációja révén – tette hozzá.


(nak.hu/RF)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám