Élelmiszer-feldolgozás

  • Míg a lengyel almasűrítmény-iparágra figyelt a szakma – mivel az a kínai kiesések miatt az amerikai piac nagy részét megszerzi –, addig az ország frissen préselt lé iparága (NFC) kicsit…

  • Megjelent a dohánytermékek tiltott kereskedelme elleni küzdelmet célzó második cselekvési terv, amelyet az Európai Bizottság a 2013-as stratégiára alapozva, 2018. december 7-én fogadott el.

  • A „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című felhívásban 2019. január 30-ig tart a második értékelési szakasz. A pályázat benyújtása előtt érdemes néhány fontosabb szempontot megvizsgálni.

  • A biológiai kockázat a bizonytalanság hatása, amelyet egy esemény (beleértve a körülmények változását is) következményeinek és az előfordulás kapcsolódó valószínűségének kombinációjával fejeznek ki, és ahol a kockázat forrása a biológiai…

  • A Magyar Szabványügyi Testület honlapján megjelentek a 2019. január 1-től érvényes nemzeti, valamit a nemzetközi szabványok változásairól szóló információk.

  • Év elején több teendőjük is van az élelmiszeripari szereplőknek.

  • Megjelent az Európai Bizottság 2018/1982/EU végrehajtási rendelete a sovány tejpornak a 2016/2080/EU végrehajtási rendelettel megnyitott pályázati eljárás keretében kibocsátott huszonkilencedik részleges pályázati felhíváshoz kapcsolódó minimális eladási áráról.

  • A Magyar Szabványügyi Testület honlapján megjelentek a 2018. december 1-től érvényes nemzeti, valamit a nemzetközi szabványok változásairól szóló információk.

  • „Élelmiszeripari kézikönyv” című sorozatot indított el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kiadványok a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatását, ismereteik bővítését, valamint a minőségi élelmiszerek előállításának támogatását segítik. A sorozat első…

  • Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) élelmiszerláncba bekerülő szennyező anyagokkal foglalkozó tudományos testülete az Európai Bizottság kérésére kiadta véleményét 2018. november 20-án az élelmiszerekben és a takarmányokban előforduló dioxinok és dioxinjellegű…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok