Kamarai hírek

Veszprémben, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara székházában ismertették tegnap délután a május 23-25. között megrendezendő Agrárexpo programjait. A sajtótájékoztatón dr. Kovács Zoltán emlékeztetett, nagykorúvá vált Pápa városának egyik kiemelt rendezvénye, hiszen 18. alkalommal tartják meg a programot.

E közel két évtized alatt az egyik legnagyobb agrárrendezvényévé vált az országnak, melynek nagyon sok visszatérő kiállítója és látogatója van. A rendezvény fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a kiállítást pedig az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke, Jakab István nyitja meg pénteken délben – tájékoztatott az országgyűlési képviselő.

Az idei Agrárexpo több szempontból is különleges, hiszen harmadik napján, vasárnap lesz az Európa parlamenti választás és ez a rendezvény is ráirányítja a figyelmet azokra a kiemelt, agráriummal kapcsolatos témákra, melyek a most kezdődött eu-s ciklus meghatározó kérdései lesznek hazánk számára – fogalmazott dr. Kovács Zoltán hozzátéve, a másik különlegesség, hogy a pápai rendezvényen ünnepli 20 éves jubileumát a magyar falugazdász hálózat, ami ezer vendéget jelent az ország minden területéről.

E gondolatokat erősítette meg Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is, aki arról szólt, a Pápai Agrárexpo kiváló lehetőséget ad a jubiláló falugazdász szervezet köszöntésére, és örömmel fogadták, hogy Pápa befogadta ezt a születésnapot is.

-Az Európa parlamenti választások kapcsán sok szó esik majd szakmai körökben a földforgalmi törvényről, a szabad pálinkafőzéssel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárásról és a múlt héten hungarikummá minősített magyar akácról és akácmézről. A szakmai programok között kiemelkedik a péntek délelőtti konferencia, melynek témája az integráció, vagyis a termelői együttműködés lehetőségei az értékesítésben. Ehhez olyan szakembereket hívtunk, akik mind a törvényalkotói, szakmai és gyakorlati oldaláról ismertetik a lehetőségeket – adott ízelítőt a mezőgazdasági termelőknek szóló programokról.

Az előző évekhez hasonlóan a szakma mellett a civil látogatók érdeklődésére is számítanak a hétvégén, hiszen az önkormányzat olyan programokkal egészítette ki az Agrárexpót, melyek családi rendezvénnyé is teszik a háromnapos eseményt. Áldozó Tamás ezekre hívta fel az újságírók figyelmét. Mint mondta, minden korábbi programelemet megtartottak, így a pénteki palackos borok versenyének eredményhirdetését, a szombati horgász és vasárnapi vadásznapot. Szombatra és vasárnapra 1000 négyzetméteres retro vidámparkot is felépítenek a kiállítás területén, hiszen ez a hétvége a gyermeknap is, és szeretnének a családok számára kellemes szórakozást nyújtani.

-Azt reméljük, hogy az érdeklődők családostól érkeznek az Agrárexpóra, ezért fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek számára is tudjunk érdekes programokat kínálni – fogalmazott a városvezető. A polgármester arról is szólt, a Pápai Agrárexpo egyben az önkormányzati tulajdonban lévő Pápai Hús 1913 Kft. grillszezon nyitója is, a társaság standján a többi termék mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a grilltermékek, melyeket a gasztrofaluban meg is kóstolhatnak az érdeklődők.

A kiállítást egyébként az idén 15 százalékkal nagyobb területen rendezik be, hiszen 68 kiállító mutatja be termékeit, kínálja szolgáltatásait a három nap alatt. Így lehet, hogy Pápa városának „nem jutott hely" a sportcsarnokban berendezendő fedett kiállítói területen, a házigazdák a Pápai Hússal közösen jelennek meg a vásáron.

Áldozó Tamás a nagyközönségnek szóló események közül a rendezvénnyel párhuzamosan futó XIII. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó résztvevőinek felvonulását és bemutatóját és az esti könnyűzenei programokat emelte ki.

Az Agrárexpo ezúttal is tartogat olyan programelemeket, melyek a szakmai érdeklődőknek és a nagyközönségnek is érdekességgel szolgálnak, így például a mezőgazdasági gépbemutatók, a traktoros ügyességi versenyek és favágó bemutatók.

A színes programok és az előrejelzések szerinti kellemes tavaszi időjárás a szervezők reményei szerint tízezernél is több látogatót vonz majd a pénteken kezdődő és vasárnap estig tartó XVIII. Pápai Agrárexpóra, mely része a város 800 éves jubileumát ünneplő rendezvénysorozatnak.

(Forrás: papa-ma.hu)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei