Kamarai hírek

Az egyéni, családi és mikrovállalkozások gazdálkodási feltételrendszerének javítása érdekében stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Ipartestületek Országos Szövetségével (IPOSZ).

A megállapodás értelmében a két szervezet minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni kívánja, hogy a pályázatokat kiíró szervezetek lehetőség szerint prioritásként vegyék figyelembe az egyéni, családi és mikrovállalkozások gazdálkodási feltételrendszerének javítását.

nak iposz1

A NAK és az IPOSZ megyei, járási, és települési szinten egyaránt erősíteni szeretné a kapcsolatot az országos hálózataik között, különös tekintettel a vidékfejlesztés célkitűzéseinek helyi megvalósítására, az egyéni, családi és mikrovállalkozások bekapcsolódásának segítésére. Ezen célcsoportoknak jogi és gazdálkodói segítséget nyújtanak, az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat egymással megosztják, és feltárják az együttműködési lehetőségeket.

A Magyarországra irányuló külföldi tőkebefektetések, valamint a hazai vállalkozások külpiaci megjelenítését segítő tevékenység során a két szervezet szükségesnek tartja az operatív együttműködés kereteinek kialakítását, beleértve a meglévő nemzetközi kapcsolatok hasznosítását, illetve az európai és nemzetközi projektekben való közös fellépés lehetőségeinek feltárását.

A NAK vállalta, hogy a COPA-COGECA fórumain képviselendő tagállami álláspont kialakítása előtt lehetőség szerint az IPOSZ-szal előzetesen egyeztet, illetve az egyes üléseken képviselt tagállami álláspontról, valamint az ott elhangzottakról rendszeres tájékoztatást ad.

Az együttműködés fontos területe a szakképzés, a felnőttképzés és a szakmai továbbképzés, különös tekintettel azokra az Országos Képzési Jegyzéken (OKJ) belüli és kívüli szakmákra, amelyeket az IPOSZ tagjai folytatnak, és a NAK érdekeltségi körébe tartoznak. A két szervezet a megállapodásban rögzítette, hogy ezen a területen szakmai egyeztető fórumot működtetnek, és ennek keretében tematikus intézkedési programokat dolgoznak ki.

(NAK; Fotó: Gyulai Tóth Zoltán)

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei