Megyei hírek

A jász-nagykun-szolnok megyei gazdatársadalom rendszeresen gazdafórum keretében kap tájékoztatást a gazdálkodásukat érintő fontos tudnivalókról, újdonságokról. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete 2020. november 16-án tartotta az első online gazdafórumát.


A gazdafórumhoz 151 termelő csatlakozott, akik a fórum időtartama alatt aktívan jelen voltak. A témák a megyei gazdatársadalmat kiemelten érintő aktualitások voltak. A résztvevőket Hubai Imre Csaba megyei elnök köszöntötte. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a megyei vidékfejlesztési lehetőségeket ismertette előadásában. Kiemelte, hogy a megyében stratégiai ágazat a mezőgazdaság, hiszen komoly fejlődési lehetőségek rejlenek benne.

Papp Zsolt György, az AM vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a jelenlegi  Vidékfejlesztési Programról, valamint annak folytatásáról, a következő 7 éves terminusról beszélt a hallgatóságnak. A tájékoztatóban elhangzott, hogy a programban 1413 milliárd forint állt és áll rendelkezésre, a mintegy 81 meghirdetett pályázati felhívás keretében. Ismertetett néhány még függőben lévő pályázatot, ami a megyében is kiemelt jelentőségű lehet.

Dr. Cseszlai István, a NAK stratégiai és vidékfejlesztési igazgatója beszélt az őstermelői és családi gazdasági rendszer átfogó reformjáról. Előadásában először az őstermelőkre vonatkozó szabályok tervezett változását ismertette. Kitért rá, hogy kibővül az őstermelők tevékenységi köre, valamint jelentős változás lesz az őstermelők adózásában is. Ismertette továbbá az őstermelők családi gazdaságával, illetve a családi mezőgazdasági társaságokkal kapcsolatos tudnivalókat.

A fórumon, az előadásokat követően a hallgatóság kérdéseket intézhetett az előadókhoz.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei