Megyei hírek

2020. július 27-31. között a NAK Heves Megyei Igazgatósága második alkalommal szervezte meg a „Szakmakóstoló” hét programot a mátrafüredi Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium iskolában közreműködésével. A hét folyamán a diákok az erdésztechnikus szakma rejtelmeibe nyerhetnek betekintést.


A programhéten résztvevő diákok az eddig eltelt napokban az Egererdő Zrt. munkatársai segítségével megismerkedhettek a trófeákkal, a trófeabírálattal, az élő és kitermelt faanyaggal, annak feldolgozásával, alkalmazták a rönkök felmérésének módszereit, feliratozásait, majd raklapokat készítettek. Feltöltötték az erdeit vadetetőket, kipróbálták a vadászati létesítményeket, erdei melléktermékeket, növényeket gyűjtöttek későbbi felhasználásra. Kipróbálhatták az ökopuskát, ahol megtapasztalták, hogy a fegyverhasználat nem is olyan „könnyű”.

A megfelelő védőfelszerelés felvétele után használhatták a motorfűrészt, a kézi, és a csörlős erdészeti vonszolót. Majd a tanulói vezetéses traktor kipróbálása következett.

Az elkövetkező napokban még díszcserjéket is fognak ültetni, ezzel bepillantva az erdészeti növénytelepítés és ápolás éves munkáiba, és madárodúkat állíthatnak össze. A begyűjtött termésekből és egyéb erdei melléktermékekből dísztárgyakat, asztaldíszt és hűtőmágneseket készítenek. A hetet Ki Mit Tud vetélkedő keretében zárjuk.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei