Megyei hírek

A NAK pályaorientációs tevékenysége keretében 2020. július 20-án megkezdődött Bábolnán a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola közreműködésével a Szakmakóstoló-hét, melyen a Gazda szakma Lovász szakmairány kerül bemutatásra 20 általános iskolai felső tagozatos tanulónak.


Már a hétfői napon intenzív elfoglaltság várt a résztvevőkre. A Pettkó Iskolában forgatott, a lovász szakmát bemutató kisfilm megtekintése után megismerkedhettek az intézménnyel, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokkal, majd a kanca és mén istállót, a fedeles lovardát, a kocsi és lovas múzeumot tekintették meg a gyerekek, nagyon tartalmas tárlatvezetés mellett. A délután az Ölbőpusztai csikótelepen a lovaglási képességeik szintfelmérésével folytatódott.

A hét további részében általános mezőgazdasági szakmai ismeretek kerülnek előtérbe. A tanulók betekintést kapnak az erő- és munkagépek működésébe, a növénytermesztés, az állattartás és tenyésztés, mint a gazda szakma alaptevékenységeibe. Aztán vissza a lovász szakmairányhoz: következik az istálló munka, szerszámismeret és -használat, nyergelés, fogatolás, lóápolási fogások gyakorlása. Közben csoportbontásban zajlik a lovagoltatás, fogathajtás.
Az élmények rögzítése naponta a foglalkozások végén játékos formában történik, közös rajzolással, élménybeszámolóval. A hét elmaradhatatlan eseménye a speciális lovász tornaóra, sportfoglalkozás, mely kisebb túlélő verseny élményét nyújtja a gyerekeknek. A pénteki zárónapon az érdeklődő szülők is részt vehetnek, ahol láthatják a héten megszerzett tudást egy kis közös bemutató formájában.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei