Megyei hírek

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban a Békés megyei rekordnagyságú búzafelajánlás – összesen 42 tonna – idén is igazolta, hogy a gazdák szolidárisak a rászorulókkal.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) küldöttgyűlésének keretében adták át az idei, megyei kedvezményezett szervezetek képviselőinek a Magyarok Kenyere program adományáról szóló emléklapot. Minden civil szervezet legalább 900 kilogramm lisztben részesült, részesül. Dr. Kulcsár László, a NAK megyei elnöke kiemelte, ez az akció a gazdatársadalomban példaadás és példamutatás.

Az idei évben minden eddiginél több búzaadomány gyűlt össze a négy gyűjtőponton: Orosházán, Dombegyházon, Kondoroson és Dévaványán. Ebben az évben is a kondorosi gyűjtőpont volt a legeredményesebb a több mint 15 tonna búzafelajánlással. A felajánlott kenyérgabonát az Agromolnár Kft. tótkomlósi üzemében őrölték meg. A lisztet húszkilós zsákokban szállították, szállítják ki az adományozás helyszínére, és a megye mind a kilenc járásába jut a lisztből a civil szervezetek révén.


(forrás: beol.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei