Megyei hírek

A keddi, békéscsabai sajtótájékoztatón dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke és Kocsis Áron, a jégkármérséklő-rendszer üzemeltetési vezetője ismertette a rendszer Békés megyei sajátosságait.


A NAK megyei elnöke elmondta, a Jéger-projektben Békésben 17 automata és 46 manuális generátor üzemel, ezzel a megye teljes területét lefedik.  Kocsis Áron elmondta, Békés megyét érintően idén két kritikus, komoly jégeső kísérte zivataros nap volt, mégpedig június 16-a és június 27-e. Az utóbbi napon egy óra alatt 11 ezer 600 villámot mértek be csak a gyulai járásban.

Dr. Kulcsár László hangsúlyozta, a Jéger-rendszernek köszönhetően egymilliárd forinttal kevesebbet kell kifizetni a kárenyhítési alapból, és több tízmilliárd forintos kártól őrizte meg a lakosságot, az önkormányzati épületeket ez a korszerű technológia. Amelyhez természetesen a megyében mindenhol kellettek a hozzáértő generátorkezelők.

A zsadányi Gyenge Gergely lett többféle értékelési szempontot figyelembe véve a megye idei legjobb Jéger-generátor kezelője. Dr. Kulcsár László elmondta, Gyenge Gergely mindig elérhető volt, a riasztási üzenetre azonnal reagált és időben jelzett vissza. A hatóanyagforrást a legoptimálisabban használta, a karbantartást tökéletesen végezte. Kocsis Áron elmondta, a generátorkezelők munkája mérhetetlenül fontos a rendszer üzemeltetésében. A Jéger hatékonysága csak akkor maximális, ha minden érintett generátort időben bekapcsolnak az arra kijelölt emberek. Az elismerést a tegnapi Kocsis Áron és dr. Kulcsár László adta át Gyenge Gergelynek.


(forrás és kép: beol.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei