Megyei hírek

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezetének kilenc osztálya összevont tanácskozást tartott 2019. november 13-án, Kalocsán. Gabonapiaci, adózási, földügyi és jégkár-témák voltak napirenden.


Az ülés levezető elnöke Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke volt. A szakmai előadások sorát Petőházi Tamás, a NAK szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari országos osztályának elnöke kezdte meg. Előadásában a 2020-as évre szóló gabonapiaci kihívásokról tartott tájékoztatást, ismertette a világpiaci trendeket, az árak alakulását, valamint egyes szántóföldi növényekre vonatkozó termésbecsléseket. Cseszlai István, a NAK stratégiai igazgatója a közeljövőben tervezett mezőgazdasági adózási és vállalkozási formákat ismertette az osztálytagoknak. Felvázolta, hogy milyen lehetőségekkel fognak rendelkezni a különböző adózási formában lévő személyek, vállalkozások.

Az előadások sorát Kocsis Áron, a NAK jégkármérséklő-rendszerének üzemeltetési vezetője folytatta, aki értékelte a rendszer 2019. évi működését. Az előző évek adataival összehasonlítva mutatta be, hogy milyen jelentős arányban csökkent a jégkárbejelentések száma a rendszer működése óta Bács-Kiskun megyében. Eszerint a 2015-ös évhez képest, közel a felére csökkent ez az arány. A számok tükrébe Kocsis Áron teljesen pozitívan értékelte a rendszer és a kezelők munkáját.

Dr. Farkas Diána, a NAK Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának földügyi referense a földforgalmi szabályozás aktualitásairól tartott előadást. Összehasonlította Bács-Kiskun, Békés, és Csongrád megye földüggyel kapcsolatos jellemzőit, amelyek méretükből és jellemükből adódóan sokban különböznek. Ezt követően ismertette a tulajdonszerzés menetét, továbbá a helyi földbizottság feladatait.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei