Megyei hírek

A NAK megyei szervezete kezdeményezésére negyedik alkalommal hozták össze a somogyi vendéglátósokat és őstermelőket. Kardosfán mutatták be színes termékpalettájukat a somogyi termelők a séfeknek.


Mustban eltett sütőtök, fahéjas feketeszeder lekvár és szarvasos-mangalicás kolbász. Csak néhány finomság, amelyet standjukon kínáltak somogyi őstermelők. Negyedik alkalommal szervezett Gasztrotalit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi szervezete a kardosfai hotel udvarán felállított sátorban.

A Gasztrotalin szarvasgomba workshopon is részt vehettek az érdeklődők. Vrancsik Tibor tavaly óta gyűjt szarvasgombát kutyájával.
– Szigorúak a szabályok, ezzel óvják az erdőt, a környezetet, csak az gyűjthet, akinek kutyájával együtt meg van a speciális vizsgája, gyűjtési engedély az erődgazdálkodótól, valamint a vadásztársaságokkal kell egyeztetni és gyűjtési naplót kell vezetni – tette hozzá a szarvasgombász.

Megjegyezte: a szarvasgombát kevés séf használja, holott hazánkban éves szinten 20-40 tonnát gyűjtenek, de 99 százaléka külföldre kerül. Kiemelte: hét szarvasgombafaj gyűjthető Magyarországon, a legértékesebb isztriai szarvasgombának pedig nagyon kedvezőek a körülmények Somogy megye déli területein.


(forrás: sonline.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei