Megyei hírek

2019. október 26-án, Szarvaskőn a XII. Csipkebogyó Fesztivál keretén belül gazdatájékoztatót tartott a NAK Heves megyei szervezete. Az előadásokat Veres Csaba vidékfejlesztési referens tartotta.

 

Elsőként a jelenleg elérhető vidékfejlesztési programok közül, az erdősítés támogatása című kiírás ismertetésére került sor. A közelmúltban változott a pályázati felhívás, megemelkedtek a támogatási összegek, valamint a támogatottsági idő is, ezért „népszerű” ez a felhívás. Az előadás részletesen kitért a pályázati feltételekre, mind gazdálkodói, mind jogszabályi oldalról. A pályázókkal szemben támasztott követelmények, valamint, a pályázók által vállalt kötelezettségek ismertetésén túl, szó volt a támogatási összegekről, kiegészítő intézkedésekről is.

Az előadás második részében a Közös Agrárpolitika (KAP) várható változásairól esett szó. Elhangzott, hogy egy uniós konzultációval vette kezdetét a reformfolyamat, amelynek eredményeképpen megfogalmazódtak a változtatással elérni kívánt átfogó célok, valamint ezeknek a lehetséges megoldásai is. A közös költségvetésen belül az agrárbüdzsé átalakítása nem csak a változtatások igénye miatt elkerülhetetlen, hanem az Egyesült Királyság unióból való kilépése miatt is. A lehetséges forgatókönyvek ismertetése után a jelenlévők kérdéseket tehettek fel mind a két témában, amelyek megválaszolásra is kerültek.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei