Megyei hírek

2019. október 3-én megtartották a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program megyei adományozónapját Veszprémben.


– Veszprém megyében július végén, Tésen tartottuk az összeöntő napot. Tavaly 50 felajánlónk volt és kilenc tonna búzát gyűjtöttünk, idén közel tizenhat tonna búza gyűlt össze 155 felajánlótól. Több gazdát szólítottunk meg, és nem a felajánlott mennyiség volt a lényeg, hanem az, hogy mindenki érezze magáénak ezt a programot. Tizenhárom fő pénzadománnyal is segített – mondta el Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Veszprém megyei szervezetének elnöke.

Szijártó László, Szaller Péter, Sövényházi Balázs, Baráth Gábor

 

A búzát a Szatmári Malom Kft. veszprém-kádártai üzemében őrölték le, közel 10 tonna liszt készült. Veszprém megye három tonna lisztet ajánlott fel a központi elosztásra, ahonnan a határon túli karitatív szervezetek támogatása történik. A megyében maradt hét tonnát három megyei karitatív szervezet között egyenlően osztották el.
Veszprémben 2320 kilogramm lisztet vehetett át jelképesen egy adományozólevél és egy kosár liszt formájában Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai koordinátora, Szijártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója és Baráth Gábor, a Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének igazgatója.

Az adományozónapon emléklapot vehettek át felajánlók és Tés polgármestere, Fodor-Bödös István János is a búzaösszeöntő nap megszervezésében nyújtott segítségéért. Külön megköszönték a mezőlaki Gabért Szövetkezet és a Veszprémi Mezőgazdasági Zrt. közreműködését a búzagyűjtésben és a Laczkó Dezső Múzeum segítségét az augusztus 20-i kenyérünnep lebonyolításában.


(forrás és kép: veol.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei