Megyei hírek

Összesen 5200 kilogramm lisztet kapott adományként Tolna megyében négy szervezet a Magyarok Kenyere Program keretében.


A Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény, az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezete (ÉFOÉSZ), a Cikádor Főnix Egyesület, valamint a Kapos-menti „Segítő kéz” Alapszolgáltató Intézmény külön-külön 1300 kilogrammot vihet haza.

Az elismerő okleveleket tegnap nyújtotta át az érintetteknek Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezetének elnöke. A Szekszárdon, a Szász Étteremben tartott ünnepélyes eseményen jelen voltak Kővári László és Gyurkovics János alelnökök is. Az elnök egyebek mellett elmondta, hogy a kilenc éve elindult Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program mindig is fontos szerepet töltött be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara életében.
– Már a köztestület 2013-as megalakulásakor úgy éreztük, hogy kötelességünk részt venni és felelősséget vállalni a jótékonysági kezdeményezésben, a rászorulók támogatásában – folytatta Vendégh Edit. – Hiszen a köztestület magáénak vallja a Magyarok Kenyere eddig kiformálódott öt elvét: az áldozathozatalt, az összefogást, a szolidaritást, a példamutatást, valamint a megmaradás parancsát. Büszkék lehetünk a magyar gazdákra, akik nélkül a Magyarok Kenyere program ma nem lehetne az egész Kárpát-medencét átölelő, jelentős kezdeményezés.

A jótékonysági kezdeményezés támogatottsága és elfogadottsága évről évre növekszik, így a szervezők már nem a még nagyobb mennyiségekre, hanem az adományozói létszám növelésére törekszenek. Az összegyűjtött búzamennyiség az elmúlt években a következőképpen alakult: 2017: 12,61 tonna búza, 131 adományozó. 2018: 12,43 tonna búza, 143 adományozó. 2019: 14,81 tonna búza, 122 adományozó. Az adományozottak nem a búzát, hanem az abból készült lisztet kapják meg.

 

(forrás: teol.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei