NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közreműködésével vetőmag és szaporítóanyag szakmai napra kerül sor 2017. június 9-én.

A MÁV-START, a GYSEV és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésének eredményeképpen a 2017. május 31-én és június 1-jén megrendezésre kerülő I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva iránt érdeklődők 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel utazhatnak a rendezvényre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Földművelésügyi Minisztériummal, az Agrárgazdasági Kutató Intézettel és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal együttműködve tájékoztató fórumsorozatot indít az EIP-es pályázathoz kapcsolódva.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az FM és az AKI kérdőíves felmérése lehetőséget nyújt arra, hogy az érintettek befolyásolják az EIP-AGRI magyarországi hálózatának 2017-2018-as időszakának tevékenységét.

A NAK Győr-Moson-Sopron megyei igazgatósága  győri általános iskolákba szervez osztályfőnöki órákat, hogy népszerűsítse az élelmiszeripari- és agrárszakmákat.

 • Zala megyében elkezdődött a REL csoportok és az innovációs operatív csoportok önszerveződése, ennek a folyamatnak a tovább segítése érdekében rendezte meg a NAK Zala megyei szervezete a Rövid ellátási láncok…

 • Fontos határidő közeleg a gazdálkodók számára, ugyanis már csak négy napig lehet növénybiztosítást kötni a 2017-es évre. A biztosítással még nem rendelkezőket a területileg illetékes falugazdászok segítik a megfelelő kamarai…

 • A MÁV-START, a GYSEV és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésének eredményeképpen a 2017. május 31-én és június 1-jén megrendezésre kerülő I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva iránt érdeklődők…

 • A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség küldöttközgyűlést tartott csütörtökön Herceghalmon, amelyen az agrárgazdaságért felelős államtitkár is értékelte a szektor elmúlt egy évét.

 • Nagy károkat okozott a jégverés a hazai búzatáblákban, a terméskiesés azonban országos szinten nem lesz jelentős. A Gabonatermesztők Országos Szövetsége összességében közepes évre számít.

 • Háromféle állami kárenyhítő támogatást vehetnek igényben a jelentős terméskiesést elszenvedő mátrai szőlő- és bortermelők. A NAK emellett a kamarai biztosítási szolgáltatás igénybevételét is javasolja az érintetteknek.

 • Csaknem kilenc tonna jelöletlen, szabálytalanul tárolt, illetve lejárt fogyaszthatóságú húst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy Komárom-Esztergom megyei nagykereskedésben.

 • Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac három magyar húsüzem előtt. A kaposvári, kisvárdai és nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg.

 • Az új élelmiszerkönyvi előírások váratlan nehézséget, mesterséges versenyhátrányt okoztak a hazai húsos cégeknek. Ezt vagy a szabályozás módosításával, vagy új vevőkörnek szánt új termékek fejlesztésével lehet leküzdeni.

 • Az új közös agrárpolitikának ki kell szűrnie a „potyautasokat”, illetve teljesíthetőbb zöldítési feltételeket kellene tartalmaznia – ezek voltak a KAP reformjáról szóló pápai szakmai fórum főbb megállapításai.

 • V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára és dr. Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület főtitkára átadta a 2017. évi környezeti megtakarítási díjakat szerdán a Földművelésügyi…

 • A Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút aggteleki rendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg kedden „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázatot,…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára lehetőséget biztosít a a hagyományos bécsi élelmiszeripari kiállítás megtekintésére.

A NAK élelmiszeripari igazgatósága kérdőíves felmérést végez a hazai fogyasztók gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos véleményének megismerése érdekében, amely alapján tagjaink számára termékfejlesztési javaslatokat fogalmazhatunk meg.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok