NAK portál

A 2020. november 11-től hatályos kijárási tilalom nem vonatkozik a munkavégzés esetére, továbbá a munkavégzés helyére, illetve onnan a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés idejére, de ezen eseteket okirattal igazolni kell. Az okirat tartalmi követelményeit a közbiztonságért felelős miniszter a kormány…

Jövő évtől kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások, miután a parlament 174 igen szavazattal, 6 tartózkodással, ellenszavazat nélkül elfogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által kezdeményezett törvénytervezetet.

A kamarai ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák megszokottól eltérő novemberi nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

Mivel a NAK hagyományos őszi pályaorientációs programsorozata elmarad, így az agrárszakképzésben érintett szakképző intézmények pályaválasztást segítő nyílt napi eseményeit egy összefoglaló táblázatban adjuk közre.

Magyar és angol nyelvű üzleti partnerkeresési platformot hozott létre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a helyi, V4 és Kárpát-medencei vállalkozók üzleti közösségének erősítésére.

  • Tíz százalékkal, 9-9,5 milliárd forintra csökkenhet idén a karácsonyi szezonhoz köthető édességek forgalma, a belföldi édességpiacon pedig 5-6 százalékos visszaesésre számítanak idén az előző évek 250-260 milliárd forintos teljesítménye után – közölte a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

  • Az Agrárminisztérium a szőlő-bor ágazat átlátható szabályozási rendszerének kialakítása, a fenntartható működésének elősegítése, valamint fejlesztésének megalapozása érdekében kedd este benyújtotta a szőlészetről és borászatról szóló törvényjavaslatát.

  • Az Agrárminisztérium (AM) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen népszerűsíti az állami garanciával járó minőséget. A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyeket bemutató kampány célja, hogy a lakosság és az élelmiszeripar szereplői közül is minél többen…

  • 2020. december 3-ig lehet jelentkezni a „Generációk közötti tudásátadás a szervezetekben – jó gyakorlatok” című pályázatra, amelyre agrárvonatkozású témákat is várnak.

  • A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) közös online szakmai tanácskozást szervez „EU HORIZONT EURÓPA Európai Partnerségek” címmel, 2020. december 1-jén.

  • 2020. november 26-án HungAIRy néven „Környezettudatos gazdálkodás a gyakorlatban” címmel kerül megszervezésre egy online konferencia a Mindennapi Kultúráért Egyesület (Debrecen) szervezésében. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

tagdíjbevallás 2020

tagdíjbevallás 2020 – könyvelőknek

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei