NAK portál

Védjük meg a magyar gazdákat! Védjük meg a magyar agrárgazdaságot!
hirdetés

Közel 80 ezer gazdálkodó nem érvényesítette igazolványát, nekik további tennivalójuk van. Nem érvényes és nem aktualizált adatokkal őstermelőként értékesítési tevékenységet nem lehet folytatni.

A Figyelő magazin kiadója, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai támogatásával, agrárkonferenciát tart 2019. április 4-én. A konferencián a NAK-tagok 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt.

A megye négy történelmi borvidékének 68 borászata 214 mintát nevezett a NAK által szervezett idei Veszprém megyei borversenyre. A március 21-i megmérettetésnek a NAIK Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete adott otthont, közel ötven bíráló értékelte a nedűket. Cikkünkből megtudja azt is, hogy melyik borok kapták a legtöbb pontot, de van,…

  • A Penny Market Kft. – többszörös előzetes egyeztetés ellenére – drasztikusan alacsony, 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet 2019. március 21-én. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT) hatósági ellenőrzést kezdeményezett a cég ellen.

  • Eredményesen lebonyolította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az „Intelligens Élelmiszerlánc-biztonsági Elemző Rendszer létrehozása” (INTEL) című, kétéves projektjét, amely a hivatal élelmiszerlánc-biztonsági elemző rendszerének korszerűsítését és az ügyfelek elektronikus ügyintézésének egyszerűsítését tette lehetővé.

  • A legtöbb fogyasztó a majonézre csak egy ízletes szószként tekint, pedig jóval több ennél: maga a kémia apró csodája a konyhában. A ketchup és a mustár mellett szinte minden magyar háztartásban megtalálható, azonban mégsem ismerik eléggé.

  • Március 22. a Víz Világnapja, amely kapcsán érdemes számba venni az élelmiszer-biztonság szempontjából megfelelő mennyiségű és minőségű víz biztosításának módszereit és az elengedhetetlen tennivalókat. A kihívások kielégítésének céljából dinamikus intézményeket és intézkedéseket vár a hazai gazdatársadalom.

  • A változó klimatikus viszonyokról és alkalmazkodásról rendezett konferenciát a NAK somogyi szervezete. Ezen többek között elhangzott, hogy a termelés feltételeit tovább rontják az időjárási szélsőségek.

  • A formálódó új közös agrárpolitikát bírálta az Európai Számvevőszék elnöke és a litván államfő is. A biogazdálkodók pedig környezet- és klímavédelmi célú források elkülönítését is sürgetik.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége online és papíralapú petíciót hirdetett, amellyel a közös agrárpolitikából Magyarországnak jutó források megőrzésének társadalmi támogatottságát kívánják demonstrálni az Európai Bizottság felé.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága március folyamán információs találkozókat szervez az országban négy helyszínen a termelői együttműködések és az együttműködés iránt érdeklődő gazdálkodók számára.

Újra, ezúttal harmadik alkalommal szervezi meg a NAK és a MEGFOSZ a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow nevű nagyszabású rendezvényét. A helyszín újra a Fejér megyei Mezőfalva lesz.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) kérdőíves felmérést indít a magyarországi szaporítóanyag-felhasználási szokások, stratégiák, választást segítő tényezők megismerése érdekében.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága – az ingyenes szakmai programsorozata keretein belül – meghirdeti a „Tanuljunk együtt! - Zöldség-gyümölcs feldolgozás” elnevezésű rendezvényét.

A NAK Hajdú-Bihar megyei szervezete 2019. márciusában gazdatájékoztató fórumokat szervez.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára lehetőséget biztosít a barcelonai élelmiszeripari kiállítás megtekintésére.

A NAK élelmiszeripari igazgatósága a katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi intézetében 2019. május 29-31. között 3 napos gyakorlati tanulmányutat szervez.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei