NAK portál

Biztosítsa növényeit velünk!
hirdetés

2020. februárjában időszakosan több megyében is zárva lesznek egyes ügyfélszolgálati, falugazdász, illetve TISZ-irodák. A helyszínek és az időpontok folyamatosan frissülnek.

A 2019-es esztendő tartalmas időszak volt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara életében. Mindezt látványos infografikán, számokkal is szemléltetjük.

A talaj minőségének ismerete és erre alapozott megfelelő tápanyagellátás biztosítása minden gazdálkodó számára kiemelten fontos lehet, hiszen így a ráfordításokat jelentősen csökkenthetik.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer alapfokozatára 2020. február 4-től lehet pályázni fogyasztói tej és tejföl termékekkel.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „NAKPRAKTIKUM–Vízgazdálkodjunk okosan” címmel szakmairendezvény-sorozatot tart 2020. márciusában, négy helyszínen.

Március 3-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport az „Agrárium 2020” című évindító agrárkonferenciáját, amely az új év legfontosabb támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásait mutatja be. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete és Kunhegyes Települési Agrárgazdasági Bizottsága tájékoztató agrárfórumot szervezett Kunhegyesen 2020. február 17-én.

  • Az orosházi gasztronómiai eseménysorozat egyik fontos eleme a helyi gazdakör által szervezett Orosházi Hagyományok-Ízek Versenye.

  • 2020. február 14-én és 15-én immár tizennegyedik alkalommal került megrendezésre a „XVI. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó”. A kamara megyei szervezete a Megyei Ízek utcájával volt jelen.

  • Gazdafórumra hívta a régió gazdálkodóit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága. A csütörtök esti rendezvényen előadást tartott Papp Gergely, a NAK szakmai igazgatóhelyettese, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke,…

Az őstermelők március 20-ig kérelmezhetik a 2020. adóévre szóló betétlapjukat, hogy az igazolványuk érvényessége január 1. napjára visszamenőleges legyen, ezáltal biztosíthatják őstermelői jogviszonyuk folyamatosságát. Nem érvényes igazolvánnyal a gazdálkodók nem minősülnek őstermelőnek, így őstermelőként értékesítési tevékenységet sem folytathatnak.

Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke 2020. február 21-én  (pénteken) 14:00 – 16:00 óra között az igazgatóság székhelyén (Székesfehérvár, Fürdő u. 1.) várja a megyei kamarai tagokat a mezőgazdasággal, élelmiszeriparral, vidékfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseikkel, felvetéseikkel kapcsolatban. Előzetes bejelentkezés szükséges. A megválaszolásra váró kérdések…

  • Elsősorban a kedvezőtlen időjárás és a megelőző év kiugró terméseredményei miatt csökkent jelentősen, mintegy 683 ezer tonnára tavaly a Magyarországon termesztett gyümölcs mennyisége a megelőző évi 1,158 millió tonnáról, legnagyobb mértékben az almatermés esett vissza.

  • Vetőmagüzemet épít 300 millió forintos beruházással a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft., a fejlesztésnek köszönhetően tíz év alatt ötszörösére nőhet a cég exportja.

  • Változó étkezési trendek, éghajlat, technológiák, változó piaci viszonyok. Új, tőkeerős külföldi befektetés az országhatár innenső oldalán. A változások menedzselésére, pozitív megélésükre kaphatnak gyakorlati tanácsokat azok, akik részt vesznek 2020. március 5-én Szegeden, a Zsendülés VI. Kertészeti Konferencián.

  • A méhészek támogatását a klímavédelmi intézkedések fontos alappillérének nevezte az agrárminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bejelentette, hogy a méhészeti termékek értékesítéséből származó bevételek személyijövedelemadó-mentességet élveznek majd.

  • Százötven szakmai előadás hangzott el két nap alatt, a főbb mezőgazdasági ágazatokat felölelő 19 szekcióban és több mint 40 kiállító mutatta be precíziós termékeit és szolgáltatásait a február 18-19-i PREGA Konferencián és Kiállításon.

  • Jelentős változásokra kell felkészülniük a gazdálkodóknak az új európai uniós támogatási időszakban, és azt már most biztosra vehetik a termelők, hogy csak akkor juthatnak majd területalapú támogatáshoz, ha eleget tesznek a környezeti szempontból előnyös gazdálkodás feltételeinek - írta pénteki számában…

A KÖVET Egyesület, a Kaposvári Egyetem Baka József Szakkollégiuma és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete filmvetítést és szakmai beszélgetést tart 2020. február 27-én, Kaposváron.

A gazdálkodási naplóban szereplő adatok alapján kell az előző évi, azaz a 2019-es naptári évre vonatkozóan adatot szolgáltatni 2020. január 1.-2020. március 31. között. Az adatszolgáltatás benyújtásával kapcsolatosan a falugazdászok és a szaktanácsadók is segítséget nyújtanak.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei