NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Kaposvári Egyetemmel és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen – a XII. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében – I. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia címmel rendezvényt tart 2018. szeptember 27-én, Kaposváron.

A Digitális Agrár Stratégia megvalósításának támogatásához az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) felmérést készít a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen – árutermelés céljából – folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetők körében.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata tovább folytatódik: októberben a vörösáru-gyártás témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.

  • Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) Mezőhegyesen.

  • Szeptember 20-án megnyílt a II. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow. A kétnapos eseményen minden megismerhető, amit a növénytermesztésről és a mezőgazdasági gépekről tudni kell.

  • A meglévő fúrt kutakat állami nyilvántartásba kell venni – többek között erről egyeztetett az államfő, illetve az agrárkamara és a MAGOSZ elnöksége. Az öntözés fejlesztésére tíz évre biztosított 170 milliárd…

  • Pénteken véget ért a NAK és a MEGFOSZ közös rendezvénye Mezőhegyesen. Volt mit látni és összevetni a kiállítási és mozgógépes területeken.

  • A kedvező időjárásnak köszönhetően a tavalyinál valamivel több kukorica teremhet az idén, napraforgóból pedig a múlt évihez hasonló mennyiséget takaríthatnak be a gazdák – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

  • Második alkalommal adták át az Agrofotó díjakat. A fotópályázat hat kategóriájának győztese, valamint a közönségdíj nyertese pénteken vette át az elismerést a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n.

  • A snackgyártó Mondelez International vállalat áthelyezi a Negro cukorkák gyártását a törökországi Gebzében található üzemébe jövő év június végéig, ezzel megszűnik a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése Győrben.

  • Az afrikai sertéspestis miatt tizenegy Európai Unión kívüli ország függesztette fel a sertéshús importját Belgiumból - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

  • Az élelmiszerárak felfelé húzzák az idén az inflációt, de az élelmiszeripar és a termelők a gyengébb érdekérvényesítő képességük miatt a kereskedőknél kisebb mértékben lesznek képesek emelni áraikat – írta a Világgazdaság.

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóság ismét megszervezi a „Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” programot. A NAK savas és oltós alvasztású termékgyártás témákban biztosít szakmai képzési lehetőséget.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata tovább folytatódik: októberben a vörösáru-gyártás témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.

Elindul Magyarország első, egyetemistáknak hirdetett digitális-agrártechnológiai versenye, az Agrovirtus. A kezdeményezés kiemelt támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Franciaországi tanulmányutat szervez a kamara a kecsketej- és juhtej-feldolgozással foglalkozó tagjainak.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok