NAK portál

Nagyobb sebességre kapcsol a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Falugazdászainkon keresztül mostantól aktívan keressük azokat a gazdálkodókat, akiknek szükségük lehet segítségre.

2018. november 28-29-én rendezi meg a Portfolio vezető gazdasági portál az idei Agrárszektor Konferenciát. A siófoki eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke 2018 decemberében is várja személyes fogadódélutánján a kamarai tagokat. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezete „Kerekasztal-beszélgetés a méhészet és a szántóföldi növénytermesztés közös problémáiról” címmel rendezvényt tart 2018. november 20-án, Mosonmagyaróváron.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezete élelmiszeripari fórumot és Magyarok Kenyere-ünnepséget tart.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete regionális fórumot tartott „A magyar dinnyetermesztés jövője címmel” november 8-án, Medgyesegyházán, ahova nagyon sok termelő érkezett. Ez volt az öthelyszínes országos…

  • Az Európai Számvevőszék új jelentése szerint az állatjólétre irányuló uniós fellépések több fontos szempontból is sikeresnek bizonyultak, azonban továbbra is hiányosságok tapasztalhatók a haszonállatokkal való bánásmód terén.

  • Idén szeptemberben 6,2 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az egy évvel korábbiakhoz képest, a növényi termékek ára 12,1 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékek ára 2,8 százalékkal csökkent – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

  • Az első növények elültetésével komlótermesztésbe kezdtek a Somogy megyei Kastélyosdombón. A termést a Heineken cég vásárolja fel és használja majd a sörgyártáshoz.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szakmai rendezvényt tartott 2018. november 8.-án, amely az élelmiszeripari vállalatok tudás- és hatékonyság növelését volt hivatott elősegíteni a csomagolásfejlesztést érintő előadásokon keresztül.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a kormány egyaránt kiemelt feladatának tekinti az élelmiszeripar fejlesztését. Utóbbi például 300 milliárd forintot is biztosít erre a célra, de tervben van egy plusz 500 milliárdos hitelkeret létrehozása is.

  • A magyar méz a minőségét tekintve a legfelső kategóriába tartozik a világon, összefogással jelentősen nőhetne a mézágazat jövedelemtermelő képessége – mondta Nagy István agrárminiszter Siófokon pénteken.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben újra meghirdeti a „Tanuljunk együtt! - Zöldség- és gyümölcsfeldolgozás” rendezvényét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által életre hívott „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében ezúttal a vállalatirányítási új irányelvekről lesz szó. A tanácskozásra már lehet jelentkezni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2018. november 6. és 27. között közösen szervezi meg a Fiatal Gazda Klub-eseményeket az ország öt pontján.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökei személyes fogadóórát tartanak novemberben. Az egyes találkozók időpontjai folyamatosan frissülnek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. novemberében „A magyar dinnyetermesztés jövője” címmel öt fórumból álló dinnyetermesztési roadshowt tart.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnereivel együttműködve a 2018. december 15-ig tartó időszakban anonim online kérdőíves felmérést végez az erdészeti szakirányítási tevékenységet végzők körében.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok