`

A Zártkert Programra 1,9 milliárd forint hazai forrású keretösszeg áll rendelkezésre. Egy pályázat keretében legfeljebb 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető 100%-os intenzitással.


2019. július 16-án reggel 8 órakor nyílik a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. internetes felülete, ahol benyújthatóak a nemzeti forrásból finanszírozott Zártkert Program támogatási kérelmei. A pályázatok véglegesítésére 2019. augusztus 1-étől (forráskimerülés esetének kivételével) 2019.augusztus 8-áig van lehetőség. Forráskimerülés esetén – amennyiben a benyújtott támogatási igény meghaladja a keretösszeg 300 százalékát –, annak megállapítását követően az Agárminisztérium jogosult felfüggeszteni a pályázat benyújtási időszakát.

A tárca elsődleges célja, hogy megteremtse azt a háttér-infrastruktúrát, amely az elhanyagolt területek újra gondozásba vételét, illetve a területek megközelítését segíti elő. Az ingatlan-nyilvántartásban zártkertként szereplő ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő fejlesztésekre, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma fennmaradásához a zártkerti területek rendezésére és átfogó infrastrukturális fejlesztésére van szükség.

A Zártkert Programra 1,9 milliárd forint hazai forrású keretösszeg áll rendelkezésre. Egy pályázat keretében legfeljebb 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető 100%-os intenzitással, a villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztések esetében azonban 20 millió Ft a támogatási összeg felső határa. A pályázati felhívásra önkormányzatok vagy önkormányzati konzorciumok jogosultak támogatási kérelmet benyújtani.

A támogatható tevékenységek az alábbiak:
1.    külterületen elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló, kapcsolódó út, földút, valamint az útszakaszhoz kapcsolódó csapadékvíz elvezetését biztosító csatornahálózat karbantartásához kapcsolódó fejlesztések
2.    vízvételi hely kialakítása, kút létesítése, illetve víz-visszatartáshoz kapcsolódó kisléptékű víztároló kapacitás kiépítése
3.    villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztések
4.    vadkerítés létesítése, vadgazdálkodási/vadvédelmi elemek építése
5.    területrendezés, gyümölcsfa- és/vagy szőlőtelepítés

Az 1.) és az 5.) tevékenységi területek önállóan nem pályázható tevékenységek, csak valamelyik másik célterület fejlesztésével együtt.

A Zártkert Program 2019. évi pályázati felhívása ide kattintva megtalálható a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján, a pályázati felület pedig ide kattintva érhető el.


(NAK/Hlavács Éva)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám