Mezőgazdasági termelés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével, az agrártárca és a növényorvosi kamara összefogásával zajlik a növényvédőszer-maradékok országos begyűjtési kampánya. Az akció a november 6-ig tartó adatgyűjtéssel indult el.A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara együttműködésével a lejárt szavatosságú növényvédő szerek térítés- és szankciómentes begyűjtését szervezi, melynek célja, hogy az érintettek megszabadulhassanak az évek óta felhalmozódott veszélyes hulladékoktól.

A tényleges elszállítást egy adatgyűjtés előzi meg. Az információ beküldésének a határideje november 6. Ez az a nap, amikor tájékoztatást kell adni a megyében fellelhető begyűjtendő növényvédő szerekről az spreadsheet itt elérhető táblázat (11 KB) szerinti bontásban. Az adatokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének fő-falugazdásza részére kell megküldeni (a falugazdász-irodák listája itt elérhető). Az összesített adatokat a pontos helyszínek tulajdonosai, felelősei nevének feltüntetése nélkül fogja a növényorvosi kamara továbbítani, tehát a folyamat anonim jellegűvé válik.

A lejárt szavatosságú növényvédőszer-hulladékokat a következő kategóriák szerinti bontásban kérjük a táblázatba beírni:
•    rendszerváltás előttről származó tételek,
•    rendszerváltás és az európai uniós csatlakozási időpont közötti időszakból származó tételek,
•    Az európai uniós csatlakozás utáni időszakból származó tételek.

A fellelt növényvédőszer-hulladék tételeket elnevezés és mennyiség (kg, liter) szerint, illetve a beazonosíthatatlan készleteket ,,ismeretlen por/granulátum/folyadék" jelöléssel és a mennyiség megadásával (kg, liter) kell listázni.

A tényleges begyűjtés az országos adatfelmérés összegzése után, erre szakosodott cégek közreműködésével történik majd, az érintettek számára név- és költségmentesen. A készletek tulajdonosait a begyűjtés időpontjáról tájékoztatják.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei