Szakképzés

Nemzeti összefogásunk hangsúlyozásáért, az együvé tartozás érzésének erősítéséért indult útjára 2011- ben Pécsről a Magyarok Kenyere program.

magyarok kenyere98

A fogadtatás a gazdatársadalom részéről az előzetes várakozásokat is felülmúlta. Valamennyi megyéből, sőt, a határon túli magyarlakta területekről is érkeztek már felajánlások.A kezdeményezéshez évek óta csatlakoznak a szabolcsi gazdák is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében.

A támogatók nagy száma miatt nem tudjuk mindenkinek név szerint megköszönni az idei adományt. Az ötletgazdák által alapított oklevelet, illetve emléklapot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának székházában ünnepélyes keretek között adtak át 2014. november 03-án a meghívottaknak.

A segítőkész felajánlóknak ezúton is köszönjük a nagylelkű segítséget. Ez az év rekord a mozgalom rövid történetében. A tavalyi felajánlásokat megduplázva, 481 településről, 1438 felajánlótól, 210 tonna kiváló minőségű étkezési búza adomány gyűlt össze.

magyarok kenyere99

A Magyarok Kenyere program fő célja karitatív, így az összegyűjtött termény az idén is rászoruló gyermekintézményekbe kerül. Az erdélyi Szent Ferenc alapítvány 2500 gyermeke (Böjte Csaba ferences szerzetes a kezdetektől lelkes aktivistája a mozgalomnak), és a kárpátaljai Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthon 70 gyermekének teljes éves lisztszükségletét fedezheti az adomány. Büszkeséggel tölthet el bennünket az önzetlen segítőkészségnek ez a nagyszerű példája, és bízunk benne, hogy ez a követendő program az elkövetkező években is sikeres lesz.

(NAK)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei