Pályaorientáció

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara októberben projektkészítési pályázatot hirdetett 10-15 éves tanulók számára, „Megnézem ezt magamnak!” címmel.

A tanulók az érdeklődésüknek és a lehetőségüknek megfelelően találhattak ki egy agrár szakmához kapcsolódó projektet. Ezen felül ismerős, szomszéd, rokon munkáján keresztül is belefolyhattak egy-egy tevékenységbe.

A pályázatok elbírálását a NAK szakértői végezték.

A bírálat során, a kész „pályamű” mellett, értékeltük a folyamatot és fejlődést a projekt dokumentáció alapján: az adott tevékenység választásának indoklása, tapasztalatok, megszerzett új ismeretek, az adott szakmáról-tevékenységről tanultak, fejlődés, az adott szakmáról szerzett tudás leírás, jövőkép az adott szakmában, egyéb ötletek, tervek vagy a létrehozott termékkel kapcsolatos tervek. Elbírálási szempont volt továbbá, hogy a pályázó milyen mély ismeretanyagot gyűjtött a részvétel alatt, mennyire volt kreatív a pályázata, a felhasznált anyagokban, vagy az előállított termékek vonatkozásában milyen újító gondolatokat vitt a munkájába.

Ezzel célunk, hogy az általános iskolás, még pályaválasztás előtt álló tanulók, gyakorlati tudásukat fejlesztve, közelebb kerüljenek az agrár ágazathoz, miközben a pályázat elkészítése elfoglaltságot adhat számukra. A nyeremények a korosztály érdeklődésének megfelelő sporteszközök vásárlására jogosító ajándékutalványok.

A pályamunkákat az alábbiak szerint díjaztuk:

  • 1. helyezett: Hirman Norbert
  • 2. helyezett: Kádár-Németh Kata
  • 3. helyezett: Kocsis Péter
  • 4. helyezésért járó különdíj: Erdei Márk
  • 5. helyezésért járó különdíj: Erdei Márk
  • 6. helyezésért járó különdíj: Kékegyi-Kovács András
  • 7. helyezésért járó különdíj: Bogár Zoltán, Hajnal Balázs

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ