Aktualitások

A 2022. januárjától hatályba lépett módosításokra tekintettel frissítésre kerültek a duális képzéshez kapcsolódó tájékoztató anyagok az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján.

A duális szakképzés egy olyan oktatási rendszer, amelyben a tanulók, vagy képzésben résztvevők szakmai oktatása a szakképző iskolák mellett gazdálkodó szervezetek bevonásával valósul meg. A tanulók így valós gyakorlati és munkatapasztalatokat szerezhetnek, amiknek birtokában a későbbiekben könnyebben tudnak elhelyezkedni a munka világában.

Az összefoglalókból az érdeklődők tájékozódhatnak többek között a duális képzés rendszeréréről, a szakmai oktatás finanszírozásról, hogy miért éri meg számukra csatlakozni a képzéshez, ezt hogyan tehetik meg és milyen feltételeknek kell megfelelniük.

Duális szakmai oktatás a szakképzés új rendszerében: a frissített tájékoztató itt érhető el.

Tájékoztató a duális szakmai oktatás finanszírozásáról (szakképzési munkaszerződések és a kifutó rendszerben kötött tanulószerződések): a frissített tájékoztató itt érhető el.

Képzőközpontok (új lehetőség a gazdálkodó szervezetek szakképzésben való részvételére): a frissített tájékoztató itt érhető el.

 

A középfokú agrárszakképzés területén duális képzésbe bekapcsolódni kívánó gazdálkodó szervezetek az alábbi linkeken találnak további információkat:

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kidolgozott, a duális képzőhelyek szakirányú oktatási tevékenységének minősítését, ellenőrzését elősegítő minőségi feltételek

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ