Aktualitások

Archivált cikk: 2022.01.19.

Aktuális cikk: https://www.nak.hu/szakmai-infok/szakkepzes/44-aktualitasok/104174-2022-januarjatol-hatalyos-tajekoztato-anyagok-a-dualis-kepzesrol

Megjelent a „Duális szakmai oktatás a szakképzés új rendszerében - A gazdálkodó szervezetek részvételi lehetőségei a szakképzésben” című tájékoztató anyag frissített változata az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján.

A duális szakképzés egy olyan oktatási rendszer, amelyben a tanulók, vagy képzésben résztvevők szakmai oktatása a szakképző iskolák mellett gazdálkodó szervezetek bevonásával valósul meg. A tanulók így valós gyakorlati és munkatapasztalatokat szerezhetnek, amiknek birtokában a későbbiekben könnyebben tudnak elhelyezkedni a munka világában.

Ezért fontos feladat a gazdálkodók ösztönzése a duális képzésben való részvételben.

Az összefoglalóból az érdeklődő gazdálkodó szervezetek tájékozódhatnak többek között a duális képzés rendszeréréről, hogy miért éri meg számukra csatlakozni a képzéshez, ezt hogyan tehetik meg és milyen feltételeknek kell megfelelniük. A tájékoztató anyag több hivatkozást is tartalmaz, amely információkat nyújt pl. a szakmai oktatáshoz kapcsolódóan a képzési és kimeneti követelményekről, a szakmai oktatás részletes finanszírozásról.

Az összefoglalót a gazdálkodók által leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszok zárják, megadva így minden információt, amire szükség lehet a szakmai oktatásban való részvételhez.

 

A tájékoztató itt érhető el.

 

A középfokú agrárszakképzés területén duális képzésbe bekapcsolódni kívánó gazdálkodó szervezetek az alábbi linkeken találnak további információkat:

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kidolgozott, a duális képzőhelyek szakirányú oktatási tevékenységének minősítését, ellenőrzését elősegítő minőségi feltételek

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ