Aktualitások

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítására elrendelt védelmi intézkedések ideiglenes szigorítására tekintettel 2021. március 8-tól új veszélyhelyzeti előírások alkalmazandók a szakképzésben is. Erről az alábbiakban tájékoztatjuk a duális képzésben résztvevő partnereinket.

 

A veszélyhelyzeti szabályokról SZFHÁT/36453/2021-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozat rendelkezik, amely IDE kattintva érhető el.

A szakképzésért felelős helyettes államtitkár tájékoztató levele IDE kattintva érhető el.

1. Közismereti és szakmai oktatás

A szakképzésben 2021. március 8-tól 2021. április 7-ig a közismereti és szakmai oktatást kizárólag online módon, digitális munkarendben kell megszervezni.

2. Szakmai gyakorlati oktatás

A szakképző intézményben a szakmai gyakorlati oktatást digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával kell teljesíteni.

3. Szakmai gyakorlati oktatás duális képzőhelyen

A duális képzőhely – szükség esetén a szakképző intézmény bevonásával – a szakirányú oktatást az 1-2. pontok figyelembevételével szervezi meg.

Egyéb szabályok

  • A kollégiumok az 1. pontban megjelölt időszakban zárva tartanak.
  • Ágazati alapvizsga az 1. pontban megjelölt időszakban nem szervezhető.
  • Hatályát veszti a szakképzésre vonatkozó szabályokról szóló SZFHÁT/100762/2020-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozat.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 2021. március 8-tól hatályos, oktatással kapcsolatos további intézkedései

  • A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) szerinti kontaktórás formában szervezett oktatást, képzést a képzésben részt vevő személyek és az oktató közötti személyes találkozást nem igénylő kapcsolatban alkalmazott digitális eszköz segítségével megvalósuló módon vagy zárt rendszerű elektronikus távoktatás, illetve távoktatás formájában kell megszervezni, befejezni abban az esetben is, ha azt jogszabály, támogatói okirat, támogatási szerződés, felnőttképzési szerződés, hatósági szerződés vagy képzési program egyébként nem teszi lehetővé.
  • A felnőttképzésben vizsga nem szervezhető. A rendelet hatálybalépésekor már megkezdett és folyamatban lévő, illetve újonnan meghirdetett vizsgát el kell halasztani.

 

A 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet IDE kattintva érhető el.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ