Gazdaságfejlesztés

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány az idén 30. éve dolgozik a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése érdekében. A mentorprogramja keretében segítik az agráriumban tevékenykedő vállalkozásokat is.


A Személyes Vállalkozói Mentorprogram keretében – mely az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében megvalósuló program – lehetőségük nyílik a vállalkozásoknak egy intenzív mentorálási folyamat keretében üzleti elképzeléseik (a jelenlegi üzletmenet és a potenciális lehetőségek) más, egy külső nézőpontból történő áttekintésére. A vállalkozó tanulhat a személyes mentora által megélt nehézségekből, azokból a kihívásokból, amelyeken ő már átment. Segítséget kaphat saját gondolatai fókuszálásához, támogatást döntései előkészítéséhez, több alternatíva kidolgozásával. Olyan eszközöket ismerhet meg a gyakorlatban, amelyekről az iskolapadban, a különböző tanfolyamokon már tanulhatott, de amelyeknek a "valós harci helyzetben" történő alkalmazását nem tanították meg (pl. stratégiai-üzleti tervezési eszköztár, modern marketing eszközök, business networking, ügyfél- és folyamatszemlélet). A mentor segít a látásmódot kiszélesíteni, új nézőpontot találni saját tapasztalatai és kapcsolatrendszere révén.

Kik lehetnek mentoráltak?
- Fiatal vállalkozások (35 év alatti személyek által többségében tulajdonolt és 35 év alatti személy által vezetett vállalkozások.)
- Női vállalkozások (Női többségi tulajdonossal és női ügyvezetővel bíró vállalkozások. Nincs korhatár.)
- Generációváltás előtt álló családi vállalkozások (Akik tervezik, vagy már benne vannak az utódlási folyamatban, akár családon kívüli, akár családon belüli személy veszi át a vezetői, tulajdonosi szerepek egy részét, vagy egészét. Férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.)
- Újratervezők - a COVID-19-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kkv-k. Mindazok a bejegyzett vállalkozással rendelkezők, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, az ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet (férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül).

A vállalkozás méretét és működési idejét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások és induló vállalkozások is jelentkezhetnek a konvergencia régiókból (Pest megye kivételével az ország egész területe).

Mit nyer a részvétellel az, aki jelentkezik?
- Egy tapasztalt vállalkozó támogatását vállalkozói céljainak megvalósításához.
- Speciális tanácsadás igénybevételi lehetőségét a program ideje alatt (marketing, jog, szervezetfejlesztés, személyes hatékonyság fejlesztés, értékesítési és tárgyalási készségek fejlesztése).
- Új kapcsolatépítési lehetőségeket egy értékteremtő vállalkozói közösség részeként.
- Tudásmegosztó (online) rendezvényeken történő részvétel lehetőségét.
 
 A programban való részvétel ingyenes! Jelentkezési határidő: 2020. november 20. Regisztráció: mentorprogram.seed.hu; kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Bővebb információk itt és itt.

(forrás: SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei