Környezetgazdálkodás

A legszigorúbban őrzött élelmiszerünk a csapvíz, amelynek fogyasztásával sokat tehetünk magunkért és a környezetünkért! A vízminőségi kérdéseken túl kiemelten fontos a mennyiségi kérdés is, hiszen a víz az egyik legértékesebb természeti erőforrásunk korántsem tekinthető kimeríthetetlen erőforrás, az elsődleges közeg, amelyen keresztül érezzük az egyre szélsőségesebb éghajlatváltozásokat.


A hazai otthonok 98 százalékában elérhető az egészséges és olcsó csapvíz, továbbá a nap 24 órájában rendelkezésre áll, tehát nincs szükség felhalmozni a műanyagflakonba zárt vízkészleteket. A csapvíz fogyasztásával sokat tehetünk magunkért és környezetünkért, hiszen nagymértékben hozzájárul a műanyagmentes élethez. A Magyar Víziközmű Szövetség – mint a magyarországi víziközmű-szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete – felhívja mindenki figyelmét, hogy az ivóvíz-szolgáltatás, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás jó kezekben van, a szolgáltatás biztonsága folyamatosan fenntartott. A szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott ivóvizet és bármilyen probléma esetén azonnal tudnak korrigálni és intézkedni, hisz az ivóvízellátás stratégiailag kiemelt jelentőségű kérdés.

Ebben az évben a Víz Világnap idei fókuszában a klímaváltozás áll. A víz az egyik legértékesebb természeti erőforrásunk, amely mára korántsem tekinthető kimeríthetetlen erőforrásnak, a víz az elsődleges közeg, amelyen keresztül érezzük az éghajlatváltozás hatásait. Felelősségteljesebben kell felhasználnunk a vízkészleteinket, hosszú távon pedig meg kell teremteni az egyensúlyt az emberek, az ipar, a mezőgazdaság szükségletei és a vízkincs védelme között a – vizes élőhelyek, erdők védelme, környezettudatos mezőgazdasági technológia alkalmazása, a szennyvíz tisztítása és biztonságos újra felhasználás tükrében

Az éghajlati anomáliák miatt a víz három drámája: sok-, kevés-, szennyezett egyre inkább kihat a hazai termelésbiztonságra, ezáltal a társadalom létfontosságú feladatainak ellátására, ezért agrárgazdasági szempontból kiemelten fontosnak tartjuk, és azon fáradozunk, hogy a víz- és az élelmiszerbiztonsági közös nevezőre alapuló uniós, valamint kormányzati döntések és megállapodások születhessenek.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei