Élelmiszeripar

Az Európai Bizottság LIFE EFFIGE (Environmental Foodprint For improving and Growing Eco-efficiency) projektje keretében 3 alkalmas magyar nyelvű webinárium került megszervezésre az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások számára

A webináriumok során a résztvevők megismerhették többek között az európai zöld megállapodásban (Green Deal) foglalt célokat, annak elemeit, a körforgásos gazdaság fogalmát, azt, hogy milyen lehetőségeket és kihívásokat rejt a “zöld” gazdálkodásra való áttérés, a környzeti hatások elemzését, az egyes tanúsítási eszközöket.

Annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a fogyasztók megtévesztése a termékek és vállalkozások fenntarthatóságára vonatkozóan - az ún. “zöldrefestés” (greenwashing) – az európai zöld megállapodás kimondja, hogy a vállalatoknak a jövőben alá kell támasztaniuk a termékeikkel kapcsolatos környezetvédelmi állításokat. E környezetvédelmi állítások alátámasztására, számszerűsítésére az Európai Bizottság 2013/179/EU jelű ajánlása szerint a termékek környezeti lábnyomát, az  életciklus-értékelést, a Product Environment Foodprint (PEF) módszer segítségével ajánlott elvégezni. A 3 alkalmas webinárium a PEF módszer alkalmazására is részletes betekintést nyújtott.

Figyelmükbe ajánljuk az alábbi videót, mely a PEF módszert mutatja be röviden:

Figyelmükbe ajánljuk az alábbi videót, mely a PEF módszert mutatja be röviden: 

LIFE EFFIGE Hungarian 

 

 

Aki lematadt az on-line szemináriumokról, az elhangzott előadások diáit letöltheti innen: 

LIFE EFFIGE 1. előadás

LIFE EFFIGE 2. előadás

LIFE EFFIGE 3. előadás

 

(NAK/Hámori Judit)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei