Mezőgazdaság

Augusztus 3.-án megrendezésre került Kamuton a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztály Hagyma Munkacsoportjának szervezésében a Hagyma fajtabemutató szakmai rendezvény.

Az előző évekhez hasonlóan Kamuton, ifj. Földesi István termelőnél bemutatkoztak a BASF (Nunhems Hungary Kft), Orosco Kft. (Takii, Tokita Seed), Rit-Sat Kft. (Bejo), Syngenta, Szent-Mihály Kft. (Ensa Zaden), Vitalita Seeds Kft. (Cora) tavaszi vetésű hagyma fajtái.

Az eseményt Családi János a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hagyma munkacsoportjának vezetője és Dr. Mártonffy Béla, az Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztály elnöke nyitotta meg, aki rövid beszámolót tartott az idei hazai zöldség-, és hagymatermesztés helyzetéről.

Ezt követően Földesi István, a rendezvény házigazdája mutatta be a területét, a fajtabemutatón alkalmazott termesztéstechológiát, és beszélt az idei év kihívásairól, majd az érdeklődők megtekinthették a fent felsorolt cégek tavaszi vetésű hagyma fajtakínálatait, és a fajtaújdonságokat.

Varga István a hagymapiaci várható kilátásairól beszélt, majd a rendezvény szakmai részének zárásaként Földesi István és kollégái a Békés megyei gyomirtási és kísérleti tapasztalataikról számolt be.
A Hagyma Munkacsoport továbbra is folytatja jövőbeni munkáját, hogy közösen fogjanak össze a magyar hagymatermesztés sikeressége és jövője érdekében.

  

 

(NAK/Katona Petra)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ