Tejipar

November 23-24-én megrendezésre került a Tejipari szakmai gyakorlati napok programsorozat idei utolsó alkalma a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben. Miután tagjainknak szeptemberben és októberben lehetősége nyílt megismerkedni alap szinten az oltós és savas alvasztású tejtermékek készítésével, az aktuális szakmai napokon a magasabb szintű oltós alvasztású sajtkészítés rejtelmeibe merülhettek el. Az első nap során előadásokat hallhattak a sajtkészítés hátteréről, majd lehetőségük volt az MTKI próbaüzemében egy rögös sajt készítésének minden egyes lépését végig követni.

(Penksza Péter/NAK)

A második nap során a résztvevők előadások keretében hallhattak a sajtok minőségi követelményeiről és a sajthibák okairól. Ezt követően az Intézet munkatársai bemutatták, hogy különböző technológiai hibák során hogyan változnak a tej alvadási tulajdonságai. A program zárásaként pedig résztvevő tagjainknak lehetősége volt saját sajtjaikat bemutatni, amit közösen az Intézet munkatásaival érzékszervi minősítésen bíráltak. Továbbá bemutatásra kerültek tipikus sajthibákkal rendelkező készítmények, amiket az Intézet oktatási céllal készített. A bírálatot követően konzultációra került sor, amely során tanácsokkal látták el résztvevő tagjainkat, hogy minél magasabb színvonalon állíthassák elő termékeiket. Ezzel a programmal lezárult a 2021-es év tejipari témakörökben meghirdetett programsorozata, amely a járványhelyzet ellenére továbbra is nagy népszerűségnek örvendett.

NAK/Penksza Péter

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ