Gabona- és édességipar

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Marton Adrienn gasztroműsor-vezető, étel-stylist podcast-beszélgetése a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságáról, valamint arról, hogy miként lehet megszerettetni a gyerekekkel az egészséges táplálkozást.


A videó Győrffy Balázs NAK-elnök Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján érhető el, illetve meghallgatható a Soundcloudon és a Spotify-on.

A beszélgetés során többek között elhangzott:
•    Marton Adrienn saját anyai tapasztalatait is megosztja az Európai Friss Kalandok program keretében – annak egyik nagyköveteként – a szülőkkel, hogy miként szerettethetik meg a gyerekekkel a zöldségeket és gyümölcsöket, az egészséges táplálkozást. A NAK a most záruló 3 éves Európai Friss Kalandok program után újra támogatást nyert – a francia zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezettel együttműködésben – egy 3 éves programra.  
•    A gasztroműsor-vezető elárulja, milyen trükköt javasol: a gyerekekhez elsőként a szemükön, a látvánnyal, az étel kinézetén keresztül vezet az út, továbbá a velük közös ételkészítésnek is nagy szerepe lehet. A gyümölcsöket szívesebben fogyasztja minden gyerek, nagyobb trükköket a zöldségek esetében szükséges bevetni.
•    Érdemes a szeretett hamburgerbe zöldségpogácsát csempészni, a gyümölcsöket felszelve tálalni, vagy zöldségchipset kitenni a tévézéshez. A pizzára „oda lehet csempészni” a zöldségfeltétet, a spenót és a fetasajt pedig jobban fogy a gyerekek körében, ha kakaós csiga kinézetűt készítünk belőle. A reggeli turmixba, smoothie-ba pedig belekerülhet titkon az uborka, cukkini, fodros kel.
•    A podcastből az is kiderül, hogy Adrienn hogyan lett étel-stylist, miért kellett pingponglabdát paníroznia és dinnyét rúzsoznia az ételfotózásokon. Mesél a TV2-n négy éve futó Adri’s Kitchen műsorról, ahol a NAK programja nyomán bevezette a termelők meglátogatását is.
•    Karácsonyi tippeket is ad, hogy milyen egészséges ételek kerüljenek az asztalra, és hogyan nézzenek ki azok, hogy a gyerekek is megszeressék őket. Mivel az ünnepekkor sok a desszert, érdemes azokba is belecsempészni a zöldségeket: hasék, zöldséges sós csigák, mini zöldséges hamburgerek. De a legfontosabb javaslata, amit ő is csupán három éve gyakorol: stresszmentesen, görcsölés nélkül kell készülni a karácsonyra.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ