Hírek, információk

A 2017. november 3-i kamarai választásokon országosan mintegy 250 szavazási körzetközpontban adhatják le voksukat a kamarai tagok. A részükre kijelölt központról a kamarai portálon, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak.


A pártoló és tiszteletbeli tagok, valamint a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkezők kivételével valamennyi, 2017. június 30-án tagsági jogviszonnyal rendelkező kamarai tag jogosult részt venni a 2017. november 3-i megyei küldöttválasztáson, amelyen a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezettel közös listát állító Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségére (MAGOSZ), vagy a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségére (MOSZ) lehet voksolni.

A választás szervezésekor tehát közel 360 ezer szavazó részére szükséges megteremteni feltételeket. A választások mindenhol ugyanazon a napon, 2017. november 3-án zajlanak, ennek megfelelően a szavazási körzetek kijelölése az országos lefedettség biztosítását szem előtt tartva történt meg. Országosan 248 választási körzet kijelölésére került sor, majd – a megközelíthetőséget és az adott településeken élő, szavazásra jogosultak számát figyelembe véve – a kamara ezekhez a körzetekhez rendelte hozzá az egyes településeket.

A Választási Szabályzat értelmében a választásra jogosult tagokat a lakóhelyük, illetve székhelyük alapján sorolta be a kamara a megfelelő szavazási körzetbe. A szavazás helyéről a tagok a kamarai portálon, saját e-irodájukban (a linkre kattintva) tájékozódhatnak, illetve a későbbiekben postai úton választási értesítőt kapnak.

A kamarai tagoknak lehetőségük van arra, hogy ugyanazon megyén belül, de más szavazókörben adhassák le szavazatukat. Az átjelentkezéshez szükséges formanyomtatványok megtalálhatók ide kattintva, illetőleg kérhető bármelyik falugazdász-irodában. A kitöltött formanyomtatványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara postacímére (1519 Budapest, Pf.: 285.) vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell az érintetteknek eljuttatniuk. A kérelemnek legkésőbb a megyei küldöttekről szóló szavazást megelőző ötödik napig, azaz 2017. október 29-én éjfélig kell a kamarához beérkeznie.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok