A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” ingyenes szakmai programsorozata tovább folytatódik: júniusban a likőrkészítés témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.
Az élelmiszeripari vállalkozások és a kistermelők körében egyaránt kiemelt igény mutatkozik olyan gyakorlati, piacképes tudás megszerzésére, amelyek azonnal átültethetők a mindennapi tevékenységükbe. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra is. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulnak termékfejlesztésükhöz, valamint erőforrás-hatékonyságuk növeléséhez.
A beérkezett tagi visszajelzéseket és az előző évi tapasztalatokat figyelembe véve 2019-ben az élelmiszeripari igazgatóság bővítette a „Tanuljunk együtt” programok által elérhető témaköröket. Ennek eredményeként ebben a félévben elindítjuk a likőrkészítés témában megrendezésre kerülő programunkat.
Amikor kistermelői élelmiszer-előállításról beszélgetünk, többnyire a füstölt húsárukra, a friss fogyasztású sajtokra, lekvárokra, szörpökre asszociálunk. Alkoholos italok tekintetében általában már szűkebb a kínálat, de így is sok helyen találhatunk különböző párlatokat. Ritkábban fordulnak elő az italpiacon már klasszikusnak számító likőrfélék. A most megrendezésre kerülő program célja, hogy a résztvevők rendelkezésére bocsássuk azokat az ismereteket, praktikákat, amelyek által jó ízű és jó minőségű italt állíthatnak elő. Az elméleti ismeretek mellett a gyakorlatban is betekintést nyerhetnek a résztvevők mind a növényi, mind az emulziós likőrök készítésébe. A gyártás rejtelmeit bemutató egynapos rendezvény 2019. június 14-én lesz Budapesten, a Szent István Egyetem Sör és Szeszipari Tanszékén.
A részletes programtervet tartalmazó meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el.
A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A programokon maximum 15 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.
Frissítve, 05. 20-án: a regisztráció lezárult!
(nak.hu)