Országos hírek

Az Agroinform és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében 2019. február 19-én és 20-án ötödik alkalommal kerül sor a PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállításra. A 2019-es PREGA eseménysorozat majd májusban, a NAK Szántóföldi Napokkal folytatódik.


A PREGA konferencia a stratégia, tervezés, gyakorlat témák köré épül. A precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó konkrét, számszerű eredményeket, megtérülési mutatókat mutat be, amelyek segítik a reális gazdasági döntések meghozatalát. Cél, hogy a magyar agrárvállalkozók megtalálják az összhangot a genetikai képességek, a környezettudatosság és a reális profitcélok között.
A precíziós gazdálkodásban akkor lehet újat mondani, ha még részletesebb tematikára, szekciókra bontjuk a korábbi szántóföld – kertészet – állattenyésztés témaköröket. A konferencia kétnaposra, így a résztvevőknek az eddigieknél is több szakmai információhoz és kapcsolatépítési lehetőséghez jutnak.

Amit a résztvevőkre vár:
- megtérülésfókuszú előadások,
- termelői kerekasztal-beszélgetések,
- networking Magyarország vezető precíziós gazdálkodási szakembereivel,
- bevezető előadások azoknak, akik most terveznek bekapcsolódni a jövő termelési rendszerébe,
- külön szekció a jövő támogatási lehetőségeinek,
- izgalmas újdonságok a szakmai kiállítótérben is.

A nyitóelőadásokra a Nemzetközi Precíziós Gazdálkodási Egyesület (ISPA) új elnökségi tagjai hozzák e a nemzetközi tapasztalatokat a precíziós gazdálkodás eredményeiről és újdonságairól: Terry Griffin, Kansas State University, USA, kutatási területe a növénytermesztési rendszerek ökonómiája, illetve a big data alkalmazása a precíziós gazdálkodásban; Ian Yule, az új-zélandi Massey Agritech Partnership Research Center igazgatója, kutatási területe a távérzékelés és a precíziós gazdálkodás műszaki feltételrendszere.

A PREGA kiemelt témái, szekciói:
- Hogyan kezdjük a precíziós gazdálkodást? – workshop
- Talaj – Szántóföldi szekció I.
- Növény – Szántóföldi szekció II.
- Szaktanácsadás – Szántóföldi szekció III.
- Precíziós gazdálkodói kerekasztal
- Támogatás – Szabályozás – KözAdat szekció
- Szőlő- és gyümölcstermesztési szekció
- Zöldségtermesztési szekció
- Állattenyésztési szekció

A PREGA SCIENCE – Precíziós Gazdálkodási Tudományos Konferencia (International Conference on Precision Agriculture – Hungary) ismét helyet kap a programban a rendezvény első napján. Itt a precíziós gazdálkodással kapcsolatos friss kutatásokról és tudományos eredményekről számolnak be az előadók.

A PREGA eseménysorozat a februári rendezvényt követően május 30-31-én folytatódik precíziós bemutatókkal és szabadtéri kiállítással a NAK Szántóföldi Napok keretében. Újdonság lesz, hogy az ország legnagyobb szántóföldi bemutatóján már a helyszínen láthatóvá válnak a döntéstámogató digitális információk is kivetítőkön, monitorokon. Az eseménysorozat harmadik felvonása a februári konferencia előadásait összefoglaló PREGA 2019 könyv bemutatója lesz 2019. szeptemberében.


(Agroinform/nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám