Mezőgazdaság

A lucerna vetésterülete évek óta emelkedik, az idén pedig a szegletes ledneket is felfedezték a gazdák. A termelők lelkesedését egyelőre a nem csekély támogatási összeg hajtja – írta a Magyar Nemzet.

Egyszerűbb uniós halászati pályázatok, a vízminőségi szabályozás lengyel mintára történő megváltoztatása – ezek a főbb céljai Magyar  Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL).

  • Az országos vadászkamara vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottsága minden évben megrendezi az adott évben aktuális témával az országos vadgazdálkodási konferenciát, melynek idei címe: „A nagyvadgazdálkodás aktuális problémái és megoldásuk lehetőségei” volt.

  • Az Amazonas vidékén folyó erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét, csökkenti páratartalmát és megváltoztatja a víz körforgását – mutatták ki amerikai kutatók az Ecohydrology című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

  • Elültették a mintegy három éve indult fővárosi fatelepítési program tízezredik és az országfásítási program első fáját még pénteken a Margitszigeten. A fákat jelképesen Tarlós István főpolgármester és Nagy István agrárminiszter…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei