Mezőgazdaság

Hosszú távon meghatározó, jelentős fejlesztések zajlanak a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél. Nóniuszok, fogathajtás, ügetőlovak, kukoricavetőmag-termesztés, tehenészeti telep, középfokú agráriskola – komplex gondolkodással tervezik a jövő Mezőhegyesét. A tulajdonos állam elvárása világos: öt éven belül hazánk legjobb, tíz éven belül Európa egyik legjobb gazdasága legyen. Pap István Tibor vezérigazgatóval…

Az éves tojásmennyiség 10-11 százalékát adják el a húsvéti ünnep előtti hetekben a termelők. Tavaly nőtt a tojástermelés, az ágazat bevétele csökkent.

  • A tavalyi nagyszámú méhpusztulásos eset miatt idén emelt mintaszámmal folytatódik a méhkockázati monitoring program az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) együttműködésében.

  • Idén 26. alkalommal rendezik a hódmezővásárhelyi „Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat” 2019. május 9-11. között, amely az OMÉK társrendezvényeként mutatja be az ágazat színe-javát.

  • Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően jelentősen csökkent a tűzveszély az erdő és mezőgazdasági területeken, ezért 2019. április 16-tól a NÉBIH erdészeti igazgatósága az ország teljes területén visszavonta a tűzgyújtási…

  • A tavaszi ültetési szezonban az állami és a magán erdőgazdálkodók 42 millió facsemetét ültettek el. Az erdőterületek növeléséhez idén ősszel és jövő év tavaszán mintaprogramokat is indít a minisztérium.

  • A 2019. május 23-24-én Mezőfalván megrendezésre kerülő III. NAK Szántóföldi Napokon is lesz erdészeti szakmai kiállítás és program. Erre várjuk szakmai kiállítók jelentkezését.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei