Mezőgazdaság

Pénteken véget ért a NAK és a MEGFOSZ közös rendezvénye Mezőhegyesen. Volt mit látni és összevetni a kiállítási és mozgógépes területeken.

  • A kedvező időjárásnak köszönhetően a tavalyinál valamivel több kukorica teremhet az idén, napraforgóból pedig a múlt évihez hasonló mennyiséget takaríthatnak be a gazdák – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM)…

  • Második alkalommal adták át az Agrofotó díjakat. A fotópályázat hat kategóriájának győztese, valamint a közönségdíj nyertese pénteken vette át az elismerést a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n.

Magyarországon 3,526 millió tonna haszonállat-takarmánykeveréket állítottak elő 2017-ben, amely közel 4 százalékkal maradt el a 2016. évi mennyiségtől – közölte az Agrárgazdasági Kutató Intézet.

  • Rossz hír az uniós sertéspiacnak: a hétvégén afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznókat találtak Belgiumban. Az ügyben a belga szakhatóság szorosan együttműködik az EU állategészségügyi szolgálatával.

  • A nyár és az ősz folyamán az Európai Unió több tagállamában, köztük Magyarországon is jelentették a lovak Nyugat-nílusi lázzal történő megfertőződését. 2018-ban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma hazánk 64 állattartó…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok