Élelmiszeripar

Szakértőknek szóló előadásokkal és konferenciákkal nyílt meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárhoz (OMÉK) kapcsolódó szakmai nap.

 • Az uniós átlagnál jóval kisebb arányban találhatóak a magyar élelmiszer-gazdasági exportban magas fokon feldolgozott termékek, ami probléma és adottság is egyszerre – áll az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) tanulmányában, amely…

 • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal álláspontja szerint az albán pékségek nem jelentenek élelmiszer-biztonsági kockázatot, és nem számít jogsértésnek a Magyar Élelmiszerkönyvtől eltérő nevekkel más összetétellel gyártani termékeket.

Megkezdte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a vizsgálati jegyzőkönyvek kiállítását azon tojáspiaci szereplők számára, akik nyilatkozatban deklarálták, hogy nem használnak fipronil-alapú rovarirtó szereket, illetve ilyen tartalmú alapanyagokat.

 • A magyar élelmiszeripar és élelmiszerkereskedelem kimagasló teljesítményre képes, ezt támasztotta alá az idei Coop Rally is - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken Hajdúszoboszlón, a XII. Coop…

 • A magyar gazdaság lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar – mondta Szijjártó Péter pénteken Mélykúton, ahol letették a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forintból épülő új üzemének alapkövét.

A kétmilliárd forintos beruházással épített új raktárral a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. dunaharaszti élelmiszeripari raktárbázisa lett Magyarországon a legnagyobb. A cég alapanyag-szükségletének kétharmadát magyar beszállítóktól szerzi be.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága 2017. szeptember 5-én tartotta Élelmiszeripari Körkép elnevezésű őszi konferenciasorozatának nyitórendezvényét.

 • A Budapest Borfesztiválon aláírt megállapodás értelmében a Takarék Csoport december végéig speciális hiteltermékeket és banki szolgáltatásokat fejleszt ki a szőlészeti-borászati szektor részére. Az együttműködés célja a gazdasági helyzet és versenyképesség…

A NAK élelmiszeripari tevékenysége a vállalkozások többletbevételhez való juttatásán felül az élelmiszer-előállítás jó hírnevének kialakításában is megmutatkozott – hangzott el a kamara csütörtöki tejágazati szakmai tanácskozásán.

 • Az, hogy valaki nehéz sorsra ítélt vidéken él, nem feltétlenül jelenti azt, hogy onnan lehetetlen kitörni. A lehetőségek ész- és szakszerű kihasználásával éppen egy Nógrád megyei családi gazdaság jár elő…

 • A hazai nagy üzletláncok szeptemberi akciózásaival újra megjelentek a szlovák és cseh tejek a polcokon. A szakmai szervezet áfacsalásra gyanakszik, és bejelentést tett a magyar hatóságoknál, valamint Brüsszelben is –…

A magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő program támogatására írt ki két pályázatot 90 millió forintos keretösszeggel az Agrármarketing Centrum (AMC).

 • A 2013. évi támogatási kérelmet jóváhagyó, illetve részben jóváhagyó határozattal rendelkező termelői csoportok kifizetési kérelmet nyújthatnak be a létrehozásuk ösztönzése és működésük elősegítése érdekében.

 • 2017. március 28-án jelent meg a ,,Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás" című, VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú pályázati felhívás.

 • Szerdától nyújthatják be a kérelmeket 212,5 milliárd forint fejlesztési forrásra a kis- és középvállalatok élelmiszeripari és kapacitásbővítő beruházások esetén.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok