Élelmiszeripar

Egy tatabányai és egy budapesti cég a gyanú szerint 626 millió forint adót csalt el, mert Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából behozott csokoládét számla nélkül értékesített Magyarországon.

 • Magyarországon is megtartják 2. Olasz Gasztronómiai Világhetet. Ugyanis idehaza egyre kedveltebbek az olasz élelmiszeripari termékek, a magyarok ebben az évben várhatóan 12 százalékkal több olasz élelmiszert, bort vásárolnak.

 • Nem igazán tartják egészségesnek az édesipari termékeket a fogyasztók – derül ki a TÉT Platform reprezentatív felméréséből. A fiatalabbak azonban meglepően sokat áldoznak a cukorkákra, csokira a zsebpénzükből.

Feloldják a madárinfluenza miatt importtilalmat a thai hatóságok, így újra megindulhat a baromfitermékek exportja Magyarországról.

 • Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

 • A GfK Kereskedelmi Analízisek idei első félévet elemző tanulmánya szerint a háztartások ritkábban vásároltak nagyobb összegben napi fogyasztási cikket 2017. január-június között. Az év első felében újra a diszkontok teljesítménye…

Az előkelő 20. helyezést érte el a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú 5 puttonyos aszúja a világ egyik vezető bormagazinja, az amerikai Wine Enthusiast éves top 100-as listáján.

 • A magyar borpiacról és a magyar lakosság borfogyasztási szokásairól készíttetett felmérést a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Az eredményből többek között kiderül, hogy az alkoholos italok közül a bor elutasítottsága a legalacsonyabb.

 • Öt villányi helyszínen 24 termelő több mint 40 cabernet franc-ját ismerhetik meg az érdeklődők a 3. Franc&Franc fórum november 25-i kóstolónapján, melyet november 24-én szakmai konferencia előz meg.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) többéves egyeztetéseinek köszönhetően november 17-től lehetővé vált tizenhárom magyar társaság számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaságba.

 • Háromoldalú együttműködési megállapodás született a tejágazattal kapcsolatos adatszolgáltatás fejlesztéséért. Az együttműködésben résztvevő szervezetek közös célkitűzése a hazai tejpiac védelme és megtisztítása.

 • A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács november 14-én tartotta meg VII. Tejágazati Konferenciáját. Elhangzott, hogy a tanács szorgalmazza a tej és az alapvető tejtermékek áfájának csökkentését.

Megjelent ,,A kkv-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című" felhívás, amelyre többek között élelmiszeripari vállalkozások is jelentkezhetnek.

 • Október 24. óta újra be lehet nyújtani a támogatási igényeket a 120 milliárd forintos keretösszegű „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című (GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú) felhívásra, mivel a pályázat kiírója…

 • Az Agrármarketing Centrum a meghirdetett „A belföldön megvalósuló, elsősorban tudástranszfer célú rendezvények (Kódszám: AMC-P-17-4)”, illetve a „A belföldön megvalósuló rendezvények: fesztiválok, illetve vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló…

 • A magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő program támogatására írt ki két pályázatot 90 millió forintos keretösszeggel az Agrármarketing Centrum (AMC).

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok