Gazdaságfejlesztés

A Miniszterelnökség elérte, hogy – az Európai Bizottság jóváhagyásával – rendkívüli egységeskérelem-benyújtási felület nyílhasson 2018. február 15. és március 31. között. Ennek köszönhetően az érintett gazdálkodók összesen mintegy 2,5 milliárd forint veszni látszó támogatáshoz juthatnak hozzá.

 

A rendkívüli egységeskérelem-benyújtási felület – melyre a korábbi évek során nem volt még példa – annak a több mint hatszáz nyertes gazdálkodónak biztosít segítséget, akik a 2017. évi egységes kérelem beadása során rendelkeztek támogatói okirattal, de nyilvánvaló hiba miatt nem tudták benyújtani kifizetési kérelmüket.

Amennyiben az összes kérelem beadása megtörténik, akkor több mint 2,5 milliárd forint – már veszni látszó – támogatás kifizetésére kerülhet sor a tejágazat szerkezetátalakítását, az agrár-környezetgazdálkodást, az ökológiai gazdálkodást, valamint a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzését szolgáló pályázati felhívások keretösszegének terhére.

Annak érdekében, hogy minél több érintett gazdálkodó élhessen a rendkívüli kérelembenyújtási időszak adta lehetőséggel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Államkincstár és a Miniszterelnökség honlapjára további információk kerülnek fel a későbbiekben.

 

(Miniszterelnökség)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok