Megjelent a Tanyák háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátási, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című felhívás.

 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Tanyák háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátási, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című (VP6-7.2.1.4-17 kódszámú) felhívás.

A kormány kiemelt feladatának tekinti az olyan kisléptékű infrastruktúra-fejlesztések támogatását, amelyek a helyi gazdaság fejlesztése mellett az energiahatékonyság növeléséhez, valamint a tanyás térségekben élők életminőségének javításához is hozzájárulnak. A most megjelent, mintegy 8,2 milliárd forint keretösszegű pályázat többek között a tanyavillamosítást támogatja.
A pályázati felhívás keretében a természetes személyek legfeljebb 6,2 millió forint, az önkormányzatok pedig 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. A támogatás maximális mértéke a fejlesztés helye szerinti településre vonatkozóan változik.
Az érintettek 2017. március 31. és 2019. április 1. között nyújthatják be támogatási kérelmüket. Az első szakasz zárására 2017. május 2-án kerül sor.

 

Részletek: https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-tanyk-hztartsi-lptk-villamos-energia-s-vzellts-valamint-szennyvzkezelsi-fejlesztsei-cm-felhvs

 

(Miniszterelnökség)