`

Az óvoda-, és iskolatej programban a nemzeti köznevelési törvény szerinti nevelési-oktatási intézményekben óvodai nevelésben részt vevő gyermekek, általános iskolai nevelésben-oktatásban részt vevő tanulók, középiskolai és szakiskolai nevelésben-oktatásban részt vevő tanulók, sajátos nevelési igényű óvodások, valamint sajátos nevelési igényű általános iskolai tanulók,  mint kedvezményezettek vehetnek részt.

A program keretében a rendeletben meghatározott és kiosztott tejtermékek után igényelhető támogatás. Egy héten legfeljebb négy tanítási vagy nevelési napon, kedvezményezettenként és tanítási vagy nevelési naponként legfeljebb 0,25 liter tejegyenértékkel megegyező mennyiségű tejtermék osztható ki.

A támogatás igénybevétele, forrása

A támogatást a fenntartó és a szállító között létrejött szállítási szerződésben foglaltaknak megfelelően a támogatás előfinanszírozását vállaló szerződő fél igényelheti. A támogatást olyan kérelmező igényelheti, amely rendelkezik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal  intézkedésben történő részvételre vonatkozó előzetes jóváhagyásával. Az előzetes jóváhagyási kérelmek tárgyában az MVH a kérelem MVH-hoz történő beérkezését követő tizenöt napon belül döntést hoz.
A középfokú iskolai tanulók ellátása esetén a program lebonyolítása közösségi forrásból kerül finanszírozásra. Az óvodások, az általános iskolai tanulók, valamint sajátos nevelési igényű óvodások és tanulók ellátása esetén a program lebonyolítása közösségi forrásból és ehhez kapcsolódóan Magyarország adott évi központi költségvetéséről szóló törvényben meghatározott forrásból kerül finanszírozásra.

A szállító kiválasztása, a szállítási szerződés megkötése, jóváhagyása
A szállítási szerződést egy adott tanév vonatkozásában kell kötni. Szállítás kizárólag

  • az adott tanév első félévére, az augusztus 1. és október 31. közötti valamint a november 1. és december 31. közötti időszakok tekintetében,
  • az adott tanév második félévére, az január 1. és február utolsó napja közötti, a március 1. és április 30. közötti valamint a május 1. és július 31. közötti időszakok tekintetében, vagy
  • a tanév első és második félévére egyszerre vállalható.

A fenntartó és a szállító által egy okiratba foglalt szállítási szerződés több, ugyanazon fenntartóhoz tartozó, programba bevonni kívánt nevelési-oktatási intézményre is vonatkozhat. Egy nevelési-oktatási intézményre vonatkozóan egy tanév vonatkozásában kizárólag egy szállítóval, egyetlen szállítási szerződés köthető.

A kérelmező köteles a szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelmét, a már megkötött szállítási szerződéseit, és a rendelet szerint csatolandó egyéb dokumentumokat legkésőbb az adott tanév kezdetét megelőző május 1. és május 31. között megküldeni az MVH részére. A benyújtási határidő jogvesztő.

A kérelmező a szállítási szerződések jóváhagyására tanévenként egy kérelmet nyújthat be. Az MVH a szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelem tárgyában legkésőbb az adott tanév kezdetét megelőző július 31-ig döntést hoz. Az MVH a szállítási szerződések jóváhagyásakor jóváhagyja az adott tanévre vonatkozó, termékkategóriák szerint szállítható mennyiségeket. A kérelmező köteles a részére jóváhagyott termékmennyiségekről a szerződéses partnereit tájékoztatni. A támogatás felső korlátját a szállítási szerződésben jóváhagyott termékmennyiségek képezik. Az MVH a szállítani tervezett termékek mennyiségét egy adott szállító és fenntartó viszonyában hagyja jóvá. A szállító és fenntartó viszonylatában, termékkategóriánként jóváhagyott mennyiségek módosítására nincs lehetőség.

Szállítási időszakok

  • adott tanév augusztus 1. és október 31. közötti időszaka,
  • adott tanév november 1. és december 31. közötti időszaka,
  • adott tanév január 1. és február utolsó napja közötti időszaka,
  • adott tanév március 1. és április 30. közötti időszaka, és
  • adott tanév május 1. és július 31. közötti időszaka.

A támogatható termékek köre és bruttó vételára

  • az „I/a. teljes/félzsíros tej” és „I/b. zsíros/félzsíros ízesített tej” esetében 32,5 Ft/dl,
  • az „I/a. zsírszegény tej” és „I/b. zsírszegény ízesített tej” esetében 13,2 Ft/dl,
  • az „I/c. natúr joghurt és „I/c. natúr kefir” esetében 395 Ft/kg,
  • az „I/c. gyümölcsleves/ízesített joghurt” esetében 460 Ft/kg,
  • a „II. gyümölcsdarabos joghurt” esetében 485 Ft/kg,
  • a „III. ömlesztett sajt” esetében 1400 Ft/kg.

 

Elektronikus kapcsolattartás
Az ügyfél vagy meghatalmazás alkalmazása esetén a meghatalmazott az elektronikus kérelemkitöltő felületen nyilatkozhat arról, hogy elektronikus kapcsolattartást választ. Ha az ügyfél vagy a meghatalmazott elektronikus kapcsolattartást választ, az MVH az értesítéseket, dokumentumokat, döntéseit ? amennyiben ennek a technikai feltételei fennállnak ? elektronikus úton közli az ügyféllel vagy meghatalmazottjával.

 

A programot népszerűsítő plakát
A programban résztvevő intézménynek – a 657/2008/EK rendeletben meghatározott minimumfeltételeknek megfelelő –, a programot népszerűsítő plakátot kell elhelyeznie az intézmény főbejáratánál.

kommunikáció támogatása
Nevelési-oktatási intézményekben folytatott iskolai edukációs tevékenység évente a Magyarország adott évi központi költségvetéséről szóló törvényben iskolatej-programra meghatározott forrás legfeljebb 1%-áig támogatható.


A támogatás céljairól és a támogatható egyéb tevékenységekről, a pályázók lehetséges köréről, a pénzügyi feltételekről és a benyújtási határidőről a miniszter pályázatot ad ki. A miniszter a pályázatokra vonatkozó döntés előkészítése érdekében véleményező szervként az MVH, a miniszter által vezetett minisztérium, valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakértőiből álló Bíráló Bizottságot állít fel. A Bíráló Bizottság tagjait a miniszter ideiglenes hatállyal nevezi ki, és működési rendjét a miniszter állapítja meg. A támogatásra vonatkozó döntést a Bíráló Bizottság javaslata alapján és bevonásával a miniszter hozza meg. A támogatási döntésről – annak meghozatalát követő tíz napon belül – a miniszter írásban értesíti a pályázót, és ezzel egyidejűleg értesítést küld az MVH részére. A kifizetési kérelmet az MVH-hoz kell benyújtani a megvalósítást alátámasztó dokumentumokkal, kifizetési bizonylatokkal. A kifizetési kérelemhez csatolni kell a megbízási vagy vállalkozási szerződést, és a miniszter arról szóló igazolását, hogy a nyertes pályázó által történt megvalósítást teljesítettnek ítéli (teljesítés-igazolás).

A rendelet elérhetősége:http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15057.pdf

További információk a falugazdászoknál érhetők el.
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám