REL együttműködés

2018. március 31-én lejár a zöldség-gyümölcs termelői csoportok II. féléves/éves működési- és beruházási támogatása iránti kérelmek benyújtási időszaka.


A zöldség-gyümölcs termelői csoportok létrejöttének ösztönzése, valamint adminisztratív működésük elősegítése érdekében működési támogatást, az elismerési tervben előírt beruházásaik megvalósításához pedig beruházási támogatást vehetnek igénybe. Ennek előfeltétele, hogy a termelői csoport rendelkezzen az agrárpolitikáért felelős miniszter által elfogadott elismerési tervvel.

A működési támogatás alapja a termelői csoport tagjai által megtermelt és az elismerési terv végrehajtásának éves, illetve féléves időszaka alatt a termelői csoport által értékesített tagi termésmennyiség értéke ÁFA és a belső szállítási költségek nélkül. Összegének felső határa éves szakaszonként 100 000 euró.

A beruházási támogatás alapja az elismerési tervben az adott félévre, vagy évre jóváhagyott, és a vonatkozó időszakban megvalósított beruházások. A támogatás formája tőketámogatás, amelyben az uniós hozzájárulás mértéke a beruházási költségekhez viszonyítva konvergencia régióban nem haladhatja meg az 50 %-ot, más régiókban pedig a 30 %-ot. A nemzeti támogatás az uniós hozzájáruláson és a kedvezményezetti hozzájáruláson felül fennmaradó rész.

A kérelmek benyújtásával kapcsolatos részletes információkat és nyomtatványokat a kincstár 56/2017. (IV.25.) számú közleménye tartalmazza.


(NAK)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei