REL együttműködés

Közzétették az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program keretében alkalmazott formanyomtatványokat.


Megjelent a 82/2017. (VI. 8.) számú kincstári közlemény az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program végrehajtásáról szóló 29/2017. (VI. 7.) FM rendelet szerinti 2017/2018. tanévi megállapodás és megállapodás-módosítás jóváhagyása iránti kérelem, és azok módosításának, átruházásának jóváhagyása iránti kérelmek nyomtatványainak közzétételéről.

Pályázhatnak: zöldség-gyümölcs termelői csoportok, termelői szervezetek, társulások, termelők, valamint kizárólag ezek tulajdonában álló vállalkozások.
A támogatott termék szállítására vonatkozó megállapodás és megállapodás-módosítás jóváhagyása iránti kérelem beadási ideje 2017. május 15. – 2017. június 26., amelyet postai úton a kérelmező lakóhelye/székhelye szerinti illetékes megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani.

Benyújtandó dokumentumok:
-    a közlemény 1. számú melléklete szerinti B0518 számú Megállapodás / megállapodás-módosítás jóváhagyása iránti kérelem Főlapján kell nyújtani
-    a közlemény 2. számú melléklete szerint B0521 számú Feladatellátási helyek – Betétlap,
-    a) A 2017/2018. tanévben ellátni kívánt azon köznevelési intézmények esetében, amelyekre vonatkozóan a kérelmező a 2015. vagy 2016. években nem kötött több tanévre szóló megállapodást:
-    — a közlemény 3. számú melléklete szerinti B0519 számú Megállapodás összesítő Betétlap,
-    — a közlemény 4. számú melléklete szerinti megállapodás(ok) egy másolati példánya;
-    b) A 2017/2018. tanévben ellátni kívánt azon köznevelési intézmények esetében, amelyekre vonatkozóan a kérelmező a 2015. vagy 2016. években több tanévre szóló megállapodást kötött:
-    — a közlemény 5. számú melléklete szerinti B0520 számú Megállapodás-módosítás összesítő Betétlap, valamint
-    — a közlemény 6. számú melléklete szerinti megállapodás-módosítás(ok) egy másolati példánya.

A B0519, B0520 és B0521 számú Betétlapokat elektronikus úton Excel formátumban is meg kell küldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A Kincstár a megállapodás, valamint a módosított megállapodás jóváhagyása iránti kérelemről hozott döntését minden év augusztus 22-éig közli a kérelmezővel.

A kifizetési kérelmek benyújtására vonatkozó szabályokat a Magyar Államkincstár a közlemény hatálybalépését követően önálló közleményben teszi közzé.

 

A megállapodások tanév közbeni átruházása


A kérelmező a tanítási év közben az adott tanítási évre vonatkozó, jóváhagyott megállapodását a következő teljesítési időszaktól kezdődően, változatlan tartalommal csak egy alkalommal, a Kincstár jóváhagyásával átruházhatja, aki a rangsorban a kérelmező után következik.

Beadási idő: legkésőbb, a teljesítési időszak kezdetét megelőző harmincadik napig

Módja: A Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához postai úton az alábbi címre: Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya, 1476 Budapest, Pf. 407.

Benyújtandó dokumentumok:
-    a közlemény 7. számú melléklete szerinti B0522 számú Átruházás jóváhagyása iránti kérelem Főlap,
-     a közlemény 8. számú melléklete szerinti, az átruházásról szóló háromoldalú megállapodás(ok) egy eredeti példány

Ha az átruházás megfelel a meghatározott feltételeknek, akkor a Kincstár a kérelmet annak beérkezésétől számított harminc napon belül jóváhagyja.


Termékek tanév közbeni módosítása


A jóváhagyott megállapodásban szereplő termékeket a tanítási év során legfeljebb két alkalommal, a Kincstár jóváhagyásával lehet úgy módosítani, hogy az egy-egy időszakra jóváhagyott termékek helyére más olyan termékek kerüljenek, amelyek összértéke az eredetileg jóváhagyott termékek összértékét nem haladja meg.

Beadási idő: legkésőbb, a teljesítési időszak kezdetét megelőző harmincadik napig

Módja: A Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához postai úton az alábbi címre: Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya, 1476 Budapest, Pf. 407.

Benyújtandó dokumentumok:
-    a közlemény 9. számú melléklete szerinti B0523 számú A termékek módosításának jóváhagyása iránti kérelem Főlap
-    közlemény 10. számú melléklete szerinti B0524 számú Termékek módosítása Betétlap,
-    a közlemény 11. számú melléklete szerinti, a termékek módosításáról szóló megállapodás(ok) egy másolati példánya.

A kérelemnek a megállapodás adatait tartalmazó betétlapját és B0524 számú Betétlapot elektronikus úton, Excel formátumban is meg kell küldeni Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímre.

Ha a termékek módosítása megfelel a fenti feltételeknek, akkor a Kincstár a kérelmet annak beérkezésétől számított harminc napon belül jóváhagyja.
Az intézkedéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók a Kincstár honlapján (www.mvh.allamkincstar.gov.hu) a „Támogatások / EU Belpiaci Intézkedések / Zöldség-gyümölcs / Iskolagyümölcs-program” cím alatt, illetőleg tájékoztatás kérhető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok