Mezőgazdasági termelés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara e-mailben is értesítette azokat az őstermelőket, akiknek fontos lehet az őstermelői jogviszony folyamatossága, az idén is érvényes őstermelői igazolvány.


A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által vezetett őstermelői nyilvántartásból származó információk alapján 2018. február 27-én több ezer őstermelő rendelkezett olyan hatályos őstermelői igazolvánnyal, amely a 2018. adóévre még nem került érvényesítésre.A NAK elektronikus úton is igyekszik megkeresni azokat az őstermelőket, akik hatályos igazolványukat még nem érvényesítették. Ám csak azok kapták meg az elektronikus tájékoztató levelet, akik a kamaránál e-mail címes elérhetőséget is megadtak.

A kamara a rendelkezésére álló címek alapján több mint 13 ezer fő részére küldte ki az alábbi részletet is tartalmazó tájékoztató levelet, amelyben az érvényesítésre, a határidő fontosságára és további tudnivalókra hívja fel a figyelmet.
„[…]Amennyiben Ön vagy közös őstermelői tevékenység folytatása esetében családtagja a folyamatos őstermelői jogviszony fenntartásában érintett lehet (pl. biztosítási okok miatt), kérjük, hogy 2018. március 20-ig keresse fel falugazdászát a 2018. évre vonatkozó értékesítési betétlap kérelmezése érdekében. Abban az esetben, ha nem a március 20-án lejáró jogvesztő határidő miatt szükséges az őstermelői ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést sem tervez, ami miatt érvényes igazolvánnyal kellene rendelkeznie, kérjük, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit, elkerülve ezzel a sorban állást és lehetőséget adva azoknak az őstermelőknek, akiknek március 20-ig mindenképpen érvényesíteni kell az igazolványukat. […]”

Akik szeretnék, de eddig nem kérték e-mail címük regisztrálását, azok vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldött üzenetben, vagy az ügyfélszolgálat 80/900 365-ös zöld számán kérhetik, hogy rögzítsék a címüket, esetleg személyesen is megadhatják a területileg illetékes falugazdásznál.

Az érvényesítéssel, annak módjával és a szükséges dokumentumokkal kapcsolatban további információkat talál a kamara portálján:
Március 20. kiemelten fontos dátum az őstermelők életében
Március 20-ig biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatos fenntartása

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei