Mezőgazdasági termelés

A jogi nyelvezet ismeretében és a jogszabályok alkalmazásában kevésbé jártas gazdálkodók számára is nagy segítséget nyújtó nyomtatványt vezetett be a Magyar Államkincstár, ezzel is erősítve az agrárigazgatás terén egyre inkább terjedő gazdabarát hozzáállást.


A Magyar Államkincstár fellebbezés benyújtását megkönnyítő nyomtatvány közzétételéről szóló 8/2018. (II.14.) számú közleménye ismerteti a fellebbezés támogatási törvény szerinti feltételeit. A fellebbezés kötelező tartalmi elemein túl a közlemény felsorolja a fellebbezés visszautasításának eseteit is, valamint bevezeti a fellebbezés előterjesztését megkönnyítő nyomtatványt. A nyomtatvány alkalmazása nem kötelező, de mindenképpen célszerű, hiszen annak használata esetén egyetlen kötelezően megadandó adat sem maradhat le a gazdálkodó által benyújtott fellebbezésről.
 A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a nyomtatvány a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI.5.) korm. rendelet hatálya alá tartozó Vidékfejlesztési Program (VP) és a Magyar Halászati Operatív Program (MAHOP) keretében meghirdetett intézkedések kapcsán hozott döntések, értesítések elleni kifogások esetében nem alkalmazandó.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok