Mezőgazdasági termelés

Már elérhető az Európai Bizottság nyilvános kérdőíve, mely a méhek és más beporzó fajok számának csökkenésével kapcsolatos vélemények összegyűjtését célozza.


A beporzást végző állatfajok száma veszélyesen csökken. A kezdeményezés ezt a problémát hivatott kezelni. Célja, hogy javítsa a beporzókra irányuló uniós szakpolitikák hatékonyságát, és felhívja a politikai döntéshozók figyelmét a téma fontosságára. A beporzó-populációk megcsappanása sürgető probléma, melynek hathatós kezelése szervesen illeszkedik a biodiverzitás csökkentésének megállítására és a fenntartható fejlesztési célok végrehajtására irányuló uniós erőfeszítésekbe is.

A kérdőívvel arra szeretnének választ kapni, hogy a kitöltők mit gondolnak a problémáról, és az uniónak hogyan kellene azt kezelnie. A kérdőívet bárki kitöltheti – függetlenül attól, hogy rendelkezik-e háttér-, illetve szakismeretekkel a témában.

A kérdőív kitöltésére 2018. április 5-ig van lehetőség. A kitöltés 20 percet vesz igénybe, és magyar nyelven is elérhető az Európai Bizottság honlapján. További információk a témával kapcsolatban szintén megtalálhatóak itt angol nyelven. Az Európai Méhészek Egyeztető Testületének honlapján már elérhetőek a tagjaik számára javasolt válaszok angolul és franciául.


(NAK/Pető Krisztina)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei