Mezőgazdasági termelés

A Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales (HCC) szerint az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel (OFJ) ellátott Welsh bárányhús átlagos eltarthatósági idejének jelentős növelése javíthatja az ágazat hosszú távú versenyképességét.


Korábban az eltarthatósági adatok körülbelül 21 és 28 nap között változtak, de a walesi feldolgozóktól származó adatok megerősítették az ez év során tapasztalt 16%-os javulást, így az eltarthatósági idő átlagosan 33 napra nőtt.

Néhány külföldi termelő az utóbbi években úttörő szerepet játszott a bárányhús eltarthatósági idejének meghosszabbításában. Ennek az újításnak, javulásnak a lekövetését kulcsfontosságú tényezőnek tekintik Nagy-Britanniában is, amellyel fokozhatják a „Welsh bárány” versenyképességét a hazai kiskereskedelmi piacon, valamint elősegíthetik új export megrendelők érdeklődésének a felkeltését egyaránt.

A HCC az ellátási lánc minden szakaszában azon dolgozott, hogy minél rugalmasabbá tudja tenni az eltarthatósági időszak hosszát. Képzési tanfolyamokat szervezett a gazdálkodók számára, melynek keretében bemutatásra kerültek az állattenyésztésben alkalmazott jó gyakorlatok, ajánlott eljárások, valamint együttműködött a feldolgozó üzemekkel a vágóhidak, a daraboló üzemek működésének továbbá a szállítás fejlesztésének érdekében.
-    Az eltarthatóság javítása fontos stratégiai cél volt, és öröm, hogy jelentős előrelépést tettünk - mondta Gwyn Howells, a HCC vezérigazgatója.

Az eltarthatósági adatok némileg eltérést mutatnak a darabolt áruk között, néhány termék eltarthatósági ideje azonban most már jóval hosszabb, mint egy hónap. Továbbra is kiemelte, hogy ez nagy segítséget jelent az új exportvevők vonzásában, egyúttal elősegíti, hogy az ágazat képes legyen egész évben folyamatos kínálatot biztosítani a kiskereskedők számára Nagy-Britanniában.

Továbbra is szoros együttműködésben dolgoznak a walesi feldolgozókkal, és a munkát a walesi bárányhús-minőségi projektjükön keresztül folytatni kívánják, amely projekt részét képezi az EU és a welsh-i kormány által támogatott Red Meat fejlesztési programnak. A HCC-nek tehát szándékában áll folytatni a már megkezdett fejlesztéseket, abban a reményben, hogy az elkövetkezendő években még jobb eredményeket érnek el.


Forrás: AgriLand - Average shelf-life of Welsh Lamb improved by up to 16% by Billy Wickham – kBorovka Zsuzsa/NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám