Környezetgazdálkodás

  1. május 15-én a Szechenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult az „Erdészeti genetikai erőforrások fejlesztése” elnevezésű (VP4-15.2.1.2-17 azonosító jelű) felhívás. Az alábbiakban összefoglaljuk a módosítás tartalmi részleteit.

A felhívás módosítására részben az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény, valamint a törvény végrehajtási rendeleti szabályozásának időközben hatályba lépő változásai miatt került sor.

Ennek részeként

-       a felhívás 3.4.1.1. fejezetében módosításra került az intenzíven terjedő fa és cserjefajok felsorolását tartalmazó végrehajtási rendelet mellékletre való hivatkozás,

-       a felhívás 4.4.2. fejezetében módosításra került az őshonos fafajok felsorolását tartalmazó végrehajtási rendelet mellékletre való hivatkozás,

 

A felhívás 3.4.2. Mérföldkövek tervezésével kapcsolatos elvárások fejezetében rögzítésre kerültek a kifizetési igénylések benyújtásának időszakai.

 

A felhívás 4.3. A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja fejezetében megváltozott az egyes támogatási kérelembenyújtási időszakok meghatározási módja, valamint maguk a benyújtási időszakok.

Korábban a felhívásban kérelembenyújtási időszakként a teljes programozási időszakot felölelő, 2017. április 28-tól 2019. március 29-ig terjedő időszak került meghatározásra, amely időszakot az együttes elbírálásra vonatkozó határnapok bontottak szakaszokra. A módosított felhívás ezzel szemben magukat az együttes elbírálás alá tartozó kérelembenyújtási időszakokat tartalmazza.

 

A módosítással párhuzamosan kis mértékben beszűkült a támogatásigénylési lehetőség is, hiszen a módosított felhívás alapján támogatási kérelmet már csak 2018. december 31-ig lehet benyújtani.

 

A felhívás 5.1. A támogatás formája fejezetében megváltozott az euró/forint átváltási arányra vonatkozó előírás.

 

Az erdőtörvény végrehajtásáról szóló rendeletek változásával összhangban módosult a felhívás 4. számú melléklete (Jogszabályok gyűjteménye).

 

A felhívás fenti változásaival összhangban módosult továbbá a Támogatói okirat.

 

A módosításról szóló tájékoztatás itt elérhető.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei