Fiatal gazdálkodó

A Vidékfejlesztési Program keretében, a 2016. 12. 20-án megjelent „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című (VP2-6.1.1-16 kódszámú) felhívás értelmében plusz pontot kaphat az a pályázó, aki a működési időszakra szaktanácsadót szerződtet.


Az alábbi lehetőségek közül lehet választani:


Választható lehetőség

Adható pontszám  

Jelenleg is együttműködöm névjegyzékben szereplő szaktanácsadóval, az együttműködést a működtetési időszak végéig fenn kívánom tartani, a szaktanácsadóval kötött szerződést csatolom.

 

2

 

Vállalom, hogy a működtetési időszak első évének végéig szerződést kötök a mezőgazdasági termelő tevékenységemmel kapcsolatos szakterület(ek)en tevékenykedő szaktanácsadóval és ezt a működtetési időszak végéig fenntartom.

 

2

 

Nem kívánok szaktanácsadóval együttműködni.

 

0

 Figyelem! Az AKG és ÖKO pályázatoktól eltérően ezen felhívás keretében nem adható plusz pont azon pályázó számára, aki névjegyzéki szaktanácsadó is egyben, vagyis önmagának nem adhat szaktanácsadást.

A plusz pontszám a 73/2015. (XI.6.) FM rendeletben meghatározott névjegyzékben szereplő szaktanácsadóval kötött szerződések után jár. A pályázat benyújtásakor az üzleti tervben szükséges megadni, hogy milyen szakterület(ek) kapcsán működik együtt (vagy vállalja az együttműködést) szaktanácsadóval. A szakterületeket a rendelet 1. melléklete tartalmazza, melyek az alábbiak:
1. Elsődleges mezőgazdasági termelés
    1.1. Szántóföldi növénytermesztés
    1.2. Állattenyésztés
    1.3. Kertészet (zöldség-, gyümölcs-, szőlő-, dísznövény-, gyógynövény- és faiskolai termesztés)
2. Élelmiszer-előállítás, -feldolgozás
3. Erdőgazdálkodás
4. Vadgazdálkodás
5. Környezet- és természetvédelem
6. Növényvédelem
7. Állategészségügy
8. Földügyek
9. Vidékfejlesztés
10. Farmmenedzsment, ökonómia

Amennyiben már rendelkezik szaktanácsadóval kötött szerződéssel, azt a pályázat beadásakor csatolni szükséges a dokumentációhoz.
Abban az esetben, amennyiben még nem kötött szaktanácsadóval szerződést, de vállalná azt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján az alábbi linken keresztül kereshet szakterületre, megyére, vagy, ha már ajánlottak Önnek valakit, megnézheti, hogy az említett szakember rendelkezik-e azzal a szakterülettel, amelyre szerződést kötne.
A NAK által nyilvántartott aktív szaktanácsadók listája itt elérhető.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok