Erdőgazdálkodás

A NÉBIH tájékoztatása szerint fokozott ellenőrzés várható az erdei faválasztékot szállítók körében. 2019. január elsejétől már csak az új típusú és hiánytalanul kitöltött, aláírt nyomtatvány használható. A mulasztás komoly szankciókat vonhat maga után.


Erdei faválaszték szállítása kizárólag szállítójeggyel végezhető. A szállítással kapcsolatosan a szállító jegy kitöltésével kapcsolatban fokozottan figyelni kell, hogy az alábbi adatok ne maradjanak le: a szállítás kezdetének és befejezésének időpontja; az induláskor leolvasott kilométeróra-állás és szállítási távolság; továbbá a célba érkezéskor az erdei faválaszték átadásának időpontja.

A fentiekkel igazolható ugyanis, hogy a szállítás valóban megtörtént. A szállítójegyet az átadónak, a kiszolgáltatást igazolónak (átvevőnek) és a szállítónak is alá kell írnia, utóbbinak két helyen is, ami bizonyítja a szállítmány átvételét, valamint a szállítási időpontok helyességét. Ha az ellenőrzés alá vont szállítójegy hiányos vagy valótlan adatokat tartalmaz, valamint, ha az aláírások hiányoznak, az szankciókat vonhat maga után.

A szigorú számadású szállítójegyeket tartalmazó nyomtatványtömbök a nyomtatványboltokban (Pátria nyomda viszonteladói hálózatában) vásárolhatók meg, a kitöltési útmutatók pedig a NÉBIH honlapjáról tölthetők le.


(NAK/Dósa Ildikó - Forrás: NÉBIH)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei