Erdőgazdálkodás

A Földművelésügyi Minisztérium 2017. szeptember 12-én feloldotta a június 20-án, az ország területén lévő erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat.


A tűzgyújtási tilalom feloldásáról rendelkező EvgF/710/2017. számú határozat ugyanakkor rögzíti, hogy hol, mikor és milyen feltételekkel szabad tüzet gyújtani.
Az erdőkben tüzet gyújtani továbbiakban is csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időszakban szabad, a környezet veszélyeztetése nélkül. Erdőgazdálkodási tevékenységek végzése során a vágástéri égetés csak az erdőgazdálkodó által kijelölt helyeken végezhető oly módon, hogy a tűz az erdőt és annak környezetét nem veszélyeztetheti. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok