Erdőgazdálkodás

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében képzési kötelezettséggel rendelkező kedvezményezetteknek ingyenes  kötelező képzésen kell részt venniük. A képzéseket a lakóhely/székhely szerint illetékes megyei kormányhivatal bonyolítja le, melyek időpontjáról és helyszínéről a képzésre kötelezett kedvezményezettek személyre szóló értesítést kapnak ügyfélkapura, illetve postai úton.


Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett erdőgazdálkodási pályázatok közül az alábbi két felhívás kötelezettségként írja elő a pályázatok nyerteseinek, hogy vizsgával záródó képzésen vegyenek részt.
1. A Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések (kódszám: VP4-12.2.1-16)
2. Az Erdő-környezetvédelmi kifizetések (kódszám: VP4-15.1.1-17)

A pályázati felhívásokban foglaltak szerint a pályázati támogatást igénylőnek a képzési kötelezettséget a programozási időszakban egyszer kell teljesítenie. A képzésen a támogatást igénylőnek kell részt vennie. Amennyiben a támogatást igénylő nem természetes személy, a képzésen a vezető tisztségviselőnek, képzésre kijelölt alkalmazottnak vagy tagnak kell részt vennie. Családi gazdaság esetében a képzésen a családi gazdaság vezetőjének vagy a családi gazdaság tagjának kell részt vennie.

A kötelezően előírt képzések lebonyolításának részleteiről az irányító hatóság 2017. szeptember 4-én jelentette meg közleményét, miszerint értesítik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében képzési kötelezettséggel rendelkező kedvezményezetteket, hogy a Miniszterelnökség a megyei kormányhivatalokkal együttműködve biztosít lehetőséget a kötelező képzés teljesítésére. Az ingyenes képzéseket a lakóhely/székhely szerint illetékes megyei kormányhivatal bonyolítja le, melyek időpontjáról és helyszínéről a képzésre kötelezett kedvezményezettek személyre szóló értesítést kapnak ügyfélkapura, illetve postai úton.

A képzésre beiskolázás nem automatikusan történik, arra jelentkezni kell, így a részvételi szándékot a képzést bonyolító megyei kormányhivatalnál, a kiértesítő levélben megadott kapcsolattartó felé jelezni szükséges a képzés időpontját megelőző 5. napig.

A közlemény ezen a linken érhető el.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok