Élelmiszer-feldolgozás

A 31/2016. (IX.2.) NGM rendelet alapján automata felügyeleti egységgel (a továbbiakban: AFE) kell ellátni a tejautomatákat is. A jelenleg hatályos szabályok alapján az AFE rendszerbe nem beköthető egységek 2018. június 30. után nem üzemeltethetők tovább szabályosan.


Több tejautomatát üzemeltető tagunk jelezte, hogy a Magyar Posta visszajelzése szerint az AFE felszerelése és bekötése csak korszerűsítés vagy új gép vásárlása esetén lehetséges. A probléma megoldása érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felvette a kapcsolatot az illetékes szervekkel.

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a kérdés kezeléséhez minden üzemeltetőnek újra jeleznie szükséges a Magyar Posta, mint felügyeleti szolgáltató felé a szerződéskötési szándékát, azoknak is, akik korábban a „nem beköthető” visszajelzést kapták. Ezen kapcsolatfelvétel szolgálja annak megállapítását, hogy számszerűen hány üzemeltető érintett, ami alapján kidolgozható lesz a végleges megoldás. Tájékoztatjuk továbbá az érintetteket, hogy jelenleg folyamatban van az AFE-val nem felszerelhető egységek esetében a szankciómentes időszak határidejének módosítása. Kérjük, kísérjék figyelemmel portálunkat, mert erről a következő napokban nyújtunk további tájékoztatást.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok