Élelmiszer-feldolgozás

2018. április 12-én és 13-án Zamárdiban rendezték meg az I. Balaton Open nemzetközi pálinka-és párlatversenyt.


A megmérettetés több szempontból is eltért az eddig megszokottól, elsősorban abban, hogy a bírálóbizottságban csak hölgyek voltak, pontosan 29-en. További különlegessége, hogy az esemény szervezői bátorságukról tanúbizonyságot téve hívták meg a versenyre az almából, cseresznyéből, kékszőlőből, törkölyből nagy gonddal párlatot készítő mestereket, hogy összemérjék tudásukat. A felhívásra 55 nevező 130 tétel beküldésével válaszolt, amelyeket két napon keresztül értékeltek a bírák 40 pontos rendszerben, rendkívül részletes leírást adva az egyes tételekről, mindösszesen 1500 oldal terjedelemben. Az észrevételeket a feldolgozás és összegzés után megosztják a versenyzőkkel, így segítve őket abban, hogy megtudják, mit értékeltek nagyra a hölgyek, és melyek azok a tulajdonságok, amiket erősítve vagy javítva még inkább kedvében járhatnak a pálinkakedvelők táborának.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a pálinkakészítőket és érdeklődő fogyasztókat információkban bővelkedő szakmai délelőttel is várták a szervezők a díjátadót megelőzően, ahol Ágoston Krisztián pénzügyőr alezredes (NAV) a pálinka jövedéki szabályozásáról, Szöllősi Edit pálinkareferens, vezető főtanácsos  (FM) a pálinka eredetvédelméről és országimázsban betöltött szerepéről, míg Pető Krisztina vezető élelmiszeripari szakértő (NAK) az alkoholos italok önkéntes jelölési rendszeréről tartott előadást.

A szervezők kérésének megfelelően a női zsűri nagy odafigyeléssel és kellő szigorral értékelte a beérkezett mintákat, melynek köszönhetően mindössze 9 aranyérmet osztottak ki. A legjobb almapálinkát Rauf Csaba Florina, a legjobb cseresznyepálinkát László József Attila készítette, a kékszőlők között Rátesy Tamás érlelt Néró szőlőpálinkája, míg a törkölyök között a CRUXX Gemina Sárgamuskotály törkölypálinka lett a győztes. A verseny legeredményesebbje a CRUXX Gemina (Color Fruit Kft.) lett. A részletes eredménylista már elérhető a Balaton Open Facebook-oldalán.

Gratulálunk a díjazottaknak, bízunk benne, hogy lesz folytatás, és a szervezők valamint a résztvevők pálinka iránti szeretetének, és minőségi termékek iránti elkötelezettségének köszönhetően az újfajta versenyrendszer hagyományt teremt majd.



(NAK/Pető Krisztina) (Kép: Borsmenta.hu – Papp Zoltán)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám